Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 και κάθε δεύτερη Παρασκευή 6:00 – 7:30 μ.μ. θα λειτουργεί στο χώρο του Media Lab, το μουσικό εφηβικό τμήμα, που αφορά σε ηλικίες 14 – 17 ετών. Τα τμήματα αυτά θα έχουν τη μορφή σεμιναρίων που θα ολοκληρωθούν σε 12 συναντήσεις, ενώ τα τμήματα θα είναι ολιγομελή (2- 4 άτομα).

Επίσης, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και κάθε δεύτερη Παρασκευή 5:00 – 6:30 μ.μ., θα ξεκινήσει και ένα δεύτερο τμήμα, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα σεμινάρια περισσότερα παιδιά.

Στις συναντήσεις αυτές, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:

– να μάθουν πώς να δημιουργούν, ν’ αναπαράγουν και να εκτυπώνουν  μουσικές παρτιτούρες, χρησιμοποιώντας λογισμικό που διατίθεται ελεύθερα στο internet, ενώ είναι συμβατό με Mac OS, Windows και Linux.

– να γνωρίσουν πώς να χρησιμοποιούν πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας ήχου και ηχογράφησης (που επίσης κυκλοφορεί σαν ελεύθερο λογισμικό, και είναι διαθέσιμο για Windows, Mac OS X και Linux).

Ολοκληρώνοντας τα σεμινάρια, οι νέοι θα μπορούν να γράφουν αλλά και να ηχογραφούν τις προσωπικές τους μουσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας λογισμικά που διατίθενται δωρεάν στο internet.

Οι έφηβοι που θα συμμετέχουν στα σεμινάρια, καλό θα είναι να έχουν βασικές μουσικές γνώσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο

Η συμμετοχή στο μουσικό εφηβικό τμήμα είναι δωρεάν.