Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Από τη μέση και κάτω - Μαρία Μήτσορα

Από τη μέση και κάτω - Μαρία Μήτσορα

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, «Από τη μέση και κάτω» της Μαρίας Μήτσορα.

 

Δεκαπέντε διηγήµατα, µερικά ήδη δηµοσιευµένα, τα περισσότερα καινούρια και γυαλιστερά (ακόµα κι αν είναι σκοτεινή η λάµψη τους). Οι πρωταγωνίστριες κι οι πρωταγωνιστές πάντα στο σταυροδρόµι του Τυχαίου µε το Προδιαγεγραµµένο, καµιά φορά τραβάνε την ουρά του Κέρβερου. Παίζουν µε τη ζωή παίζοντας τη ζωή τους. Στο τέλος θα σπάσουν τα δεσµά των φράσεων και θα τρέξουν να κρυφτούν πάλι µέσα στους καθρέφτες.

 

Η Μαρία Μήτσορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Παρίσι (Σορβόννη και Vincennes), όπου κατέθεσε µία εργασία πάνω στη δυναµική των µικρώνοµάδων. Έχει ταξιδέψει από τον Πολικό Κύκλο έως την Αϊτή, από το Πεκίνο µέχρι τη Νικαράγουα των Σαντινίστας, τον Ορινόκο και τη Σάντα Φε ντε Μπογκοτά. Έχει γράψει επίσης τη συλλογή Άννα, Να Ένα Άλλο (Οδυσσέας),  τα µυθιστορήµατα Σκόρπια δύναµη (Οδυσσέας), Περίληψη του κόσµου (Κέδρος), Ο Ήλιος δύω (Οδυσσέας) και Καλός καιρός/µετακίνηση (Εκδόσεις Πατάκη), καθώς και τη µυθιστορηµατική βιογραφία Με λένε Λέξη (Εκδόσεις Πατάκη). Διηγήµατα και ταξιδιωτικά κείµενά της έχουν δηµοσιευτεί σε περιοδικά και εφηµερίδες.

 

Η συγγραφέας Μαρία Μήτσορα μιλάει στο Culturenow.gr και την Πηνελόποη Πετράκου, με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Από τη μέση και κάτω.

Σχετικές ειδήσεις
Ο ναυτίλος του αιώνα - Οδυσσέας Ελύτης
31.01.2017 10:34
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, Ο ναυτίλος του αιώνα του Οδυσσέα Ελύτης.
Δεν θα ξαναγράψω ποτέ πια άλλα διηγήματα και άλλα διηγήματα - Π. Ένιγουεϊ
04.01.2017 12:30
Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί το βιβλίο, Δεν θα ξαναγράψω ποτέ πια άλλα διηγήματα και άλλα διηγήματα του Π. Ένιγουεϊ.
Η ιστορία μιας ώρας και άλλα διηγήματα - Κέιτ Σοπέν
30.12.2016 14:00
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη σειρά «MicroMEGA / Λογοτεχνία», κυκλοφόρησε το βιβλίο Η ιστορία μιας ώρας και άλλα διηγήματα της Κέιτ Σοπέν, σε μετάφραση της Δέσποινας Σαραφείδου.
Ο κόσμος ο μικρός ό μέγας! - Οδυσσέας Ελύτης
05.12.2016 09:57
Η επετειακή ποιητική ανθολογία Ο κόσμος ο μικρός ό μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.
 Άνω Κάτω - Χριστίνα Πουλίδου
19.04.2016 11:54
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Χριστίνας Πουλίδου, Άνω Κάτω.