Με αφορμή την απονομή του βραβείου The Athens Prize for Literature στον Anthony Marra, συγγραφέα του βιβλίου “Αστερισμός Ζωτικών Φαινομένων“, οι Εκδόσεις Ίκαρος προσκάλεσαν τον συγγραφέα στην Ελλάδα. Ο Anthony Marra θα παραστεί στην απονομή του βραβείου περιοδικού (δέ)κατα την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή του βιβλίου Αχιλλέα Κυριακίδη και τον φιλόλογο – κριτικό λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαϊνη, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Η επίσκεψη του Anthony Marra στην Ελλάδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Ο Anthony Marra μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ενώ έζησε και σπούδασε στη Ρωσία. Το 2010, το διήγημά του “Τσετσενία” τιμήθηκε με τα βραβεία Narrative και Pushcart. Το 2012, με τον Αστερισμό ζωτικών φαινομένων, ο Marra τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Whiting Writers’ Award, βραβείο που έχουν λάβει στο παρελθόν μεταξύ άλλων, ο David Foster Wallace και ο Jeffrey Eugenides, ενώ το βιβλίο ηταν υποψήφιο και για το National Book Award 2013