Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

10: ομαδική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Καππάτος

10: ομαδική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Καππάτος

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, εγκαινιάζει την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 ώρα 8:00μμ – 11:00μμ την ομαδική έκθεση «10».

 

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες συναντώνται σε μια ομαδική έκθεση σε συνεργασία με το Art Professionals-In-Athens Residency και την συμμετοχή του Βρετανού γλύπτη Tim Shaw.

 

Καλλιτέχνες: Marina Abramović, Αλίκη Παππά, Lynda Benglis, Μιχάλης Κατζουράκης , Πέγκυ Κλιάφα, Βασίλης Σαλπιστής, Γιώργος Παπαφίγκος,  Γιώργος Σαμψωνίδης, Marie Voignier, Tim Shaw.


Το σώμα της Marina Abramović είναι το μέσον και το αντικείμενο μέσα από το οποίο εξερευνά τα φυσικά και πνευματικά όρια της ύπαρξής της προσπαθώντας να μεταφερθεί σε ακραίες και μοναδικές καταστάσεις συναισθηματικής και πνευματικής εμπειρίας. Για την Αλίκη Παππά, η έννοια της σύγκρουσης, οπτικοποιημένης ή λανθάνουσας, συνιστά  θεματικό πυρήνα και συνδετικό στοιχείο ανάμεσα στα έργα της, όπως άλλωστε και η έννοια του μη χώρου, του κενού. Το έργο της Lynda Benglis χρησιμοποιώντας την ίδια την φύση και τις ιδιότητες των υλικών, μεταπλάθει σε φόρμες και σε άμορφες εικόνες τις προσωπικές επιθυμίες και έννοιες με τρόπο χειρονομιακό και άμεσο. Ο Μιχάλης Κατζουράκης εμπεριέχει στο έργο του τα γόνιμα στοιχεία των σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων της διεθνούς και ελληνικής μεταπολεμικής τέχνης και κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την αφαίρεση, αναφερόμενος κυρίως στον αστικό πολιτισμό. Με μονάδα το χάπι ή το περιτύλιγμα, η Πέγκυ Κλιάφα συνθέτει εντυπωσιακές εικόνες από μεταλλικούς τοίχους, βιτρό γνωστών δυτικών καθεδρικών ναών, ταπετσαρίες, δαντέλες, ψηφιδωτά και αφηγείται μία αναγωγική πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου σχετικά με την ίαση της ψυχής και του σώματος.


Ο Βασίλης Σαλπιστής επικεντρώνεται στον κατεξοχήν προβληματικό χαρακτήρα της εικαστικής χειρονομίας και διερευνά τόσο τις συνθήκες όσο και τα όρια της αναγνωρισιμότητά της. Η πρόδηλη επίκληση  της σχεδιαστικής δεινότητας του Γιώργου Παπαφίγκου συγκροτεί το χειρόπλαστο αντικείμενο να κυριαρχεί στο υποστήριγμά του παραπλανητικά και στρέφεται στον καθημερινό άνθρωπο και τις νοητικές, σεξιστικές, συναισθηματικές του φυλακές. Τα τοπία του Γιώργου Σαμψωνίδη έρχονται από την χώρα του Ύπνου και της Λήθης και ελκύουν τον θεατή σε ένα μεταίχμιο ενόρασης. Η Marie Voignier ήταν η τρίτη φιλοξενούμενη του προγράμματος Art Professionals-In-Athens Residency, όπου στη διάρκεια της παραμονής της δημιούργησε σε συνεργασία με τον εικαστικό Βασίλη Σαλπιστή το πειραματικό φιλμ-κολάζ ένα ένα. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με την συμμετοχή του Tim Shaw του πέμπτου κατά σειρά καλλιτέχνη που φιλοξενήθηκε στο Art Professionals-In-Athens Residency. Ο Shaw θα παρουσιάσει δύο νέα έργα που θα πραγματεύονται την τάξη, την κανονικότητα και την σχέση τους με το χάος.  


Έργο: Marina Abramovic w. Ulay RestEnergy[10][1][2]

Σχετικές ειδήσεις
ROOMS2017 plus+ στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος
08.02.2017 17:12
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017 plus+”.
Στιγμιότυπα, ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
13.01.2017 14:37
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν, στην αίθουσα τέχνης ena, από τις 12 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Στιγμιότυπα».
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
The fantastic journeys of Εnergy: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος
27.09.2016 15:39
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση The fantastic journeys of Εnergy.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".