Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μάρως Κοζάνη με τίτλο «Η φυγή γίνεται ελπίδα» στο Open C.A.S.E. 303.

Στα έργα της η Μάρω Κοζάνη δίνει απόλυτη αξία σε καθημερινά θέματα αρχίζοντας μαζί τους ένα διάλογο που καταλήγει σε αρμονικούς λυρικούς τόνους.

Τα χρώματά της έντονα ή σκοτεινά, κρεμασμένα θαρρείς από το μεσογειακό φως, έχουν μια επεξεργασία που εμπλουτίζεται συνεχώς και φθάνουν σε λεπτά σημεία που ενώνουν το φως με το αιώνιο φως της ζωής.

Στους πίνακες της «Η φυγή γίνεται ελπίδα», η ατμοσφαιρική προσέγγιση γίνεται πολύ εύγλωττη και εύκαμπτη στην απόδοση τοπίων που κυριαρχούνται από υδάτινο στοιχείο. Εκεί η ευαίσθητη, οξυδερκής πινελιά μοιάζει να βρίσκει τον ιδανικό χώρο έκφρασης, αποκτώντας απόλυτο έλεγχο άνεση και ιδιαίτερα δημιουργικό χαρακτήρα στη σύλληψη, σύνθεση και απόδοση της φόρμας.

Βιογραφικό:

Μάρω Κοζάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατοικεί και εργάζεται στο Μαρούσι.

Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη σχολή Δοξιάδη, Αγιογραφία και Κεραμική.

Εργάστηκε ως γραφίστας στη γκαλερί Ώρα και επί σειρά ετών στην εταιρία ΒΙΟΦΑΡΜ, ως υπεύθυνη διαφήμισης και εντύπων.

Σαν ελεύθερη επαγγελματίας διατηρούσε εργαστήριο κεραμικής και γλυπτικής, ενώ ταυτόχρονα αναλάμβανε την εικονογράφηση βιβλίων και συσκευασίες προϊόντων.

Από το 1990 ασχολείται αποκλειστικά με την ζωγραφική.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου ενώ έργα ζωγραφικής της έχει παρουσιάσει σε 4 ατομικές εκθέσεις:

1993 ξενοδοχείο Grand Chalet, στη Κηφισιά

1995 Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, στη Σύρο

1997 Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Αθήνα

2002 Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου

Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.