Το Θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο των θεατροπαιδαγωγικών παραστάσεων που φιλοξενεί, παρουσιάζει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, την παράσταση Ο Μπαλ στον αέρα, από τους Patari Project.

Ο Μπαλ είναι ένα μπαλόνι που του αρέσει να ταξιδεύει. Όταν ο Μπαλ ξεφύγει από το χέρι του παιδιού που το κρατούσε για να γνωρίσει τον κόσμο, το παιδί θα τον ακολουθήσει… με… απρόβλεπτες συνέπειες…

Μια Παρασκευή κάθε μήνα επάνω στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα οι Patari Project ζωντανεύουν την ιστορία τους χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη θεατρική τεχνική της «πλατφόρμας»: σε μία εξέδρα εμβαδού 1μ επί 1,60μ, τέσσερις ηθοποιοί χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς, μόνο με τα κορμιά, τις φωνές τους και ίσως λίγα αντικείμενα δημιουργούν εικόνες, τοπία, κόσμους ολόκληρους, με ήχους και ρυθμούς που πάλλονται, καθώς και μια σειρά ολοζώντανους χαρακτήρες.

Ένα θεατρικό ταξίδι–τονωτική ένεση στη δημιουργική φαντασία των σύγχρονων παιδιών που κινδυνεύουν να χάσουν την ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους εικόνες, καθώς πέφτουν θύματα βομβαρδισμού προκατασκευασμένων και τυποποιημένων προϊόντων. Στο τέλος της κάθε παράστασης μικροί αλλά και μεγαλύτεροι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν κι εκείνοι με τον Μπαλ και να ξαναζωντανέψουν τους κόσμους της ιστορίας ή άλλους, δικούς τους. Κι όλα αυτά πάνω στη μαγική πλατφόρμα!

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Κοστούμια: Handmade Sali

Παίζουν: Αγγελική Μαχαίρα, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα

Για παιδιά 5-10 ετών (με ή χωρίς τους γονείς τους)

Οι Patari Project είναι μια ομάδα ηθοποιών που μετά από χρόνια κοινής εκπαίδευσης και συνεργασίας ξαναβρέθηκαν μαζί το 2012 για να δουλέψουν κάτω από την επίβλεψη της Σοφίας Πάσχου (σκηνοθέτιδας της ομάδας) χρησιμοποιώντας την τεχνική της «πλατφόρμας». Έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις: 10 cm up (θέατρο Baumstrasse / θέατρο Rabbithole / περιοδεία σε Καλαμάτα, Πάτρα, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη), 10 cm upDated (2013, Θέατρο Οlvio). Εκτός από θεατρικές παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά, οι κύριες δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα ανοιχτού και κλειστού χώρου, workshops πειραματισμού και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η ομάδα συνεργάζεται με ανθρώπους από τον χώρο του θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία.