Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Α΄ Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στο θέατρο Άλφα

Α΄ Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στο θέατρο Άλφα

Το «Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο»  ανοίγει, για δεύτερη χρονιά, έναν νέο εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων και ομιλιών στο Θέατρο Άλφα. Αυτή τη φορά συγκεντρώνει νέους και καταξιωμένους συνεργάτες όπου σε αυτόν τον πρώτο κύκλο θα διδάξουν τις βασικές τεχνικές του θεάτρου, θα αναλύσουν την ψυχολογία ενός ρόλου αλλά και πώς μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει θεατρικά έναν ενήλικα έτσι ώστε να μεταδώσει τη μαγεία της σκηνής στα παιδιά.

 

Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ενότητες και περιλαμβάνει την θεωρητική βάση του εκάστοτε θέματος αλλά παράλληλα και βιωματικές ασκήσεις για πιο εμπεριστατωμένη γνώση.

 

Παρουσίαση Ενοτήτων:

 

1.«Οι Βασικές Τεχνικές Υποκριτικής – Το κλειδί της έκφρασης – Η ροή της δημιουργικότητας»

Εισηγήτρια:  Δήμητρα Σύρου (Ηθοποιός – Σκηνοθέτης)

Ώρες:  Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, από τις 27 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 – 9 μ.μ.

Περιγραφή:  Εκπαιδευτικός κύκλος τεσσάρων συναντήσεων.

Μέσα από τις τεχνικές υποκριτικής των Konstantin Stanislavsky, Michael Chekhov, Stella Adler, Actors Studio-Lee Strasberg, Sanford Meisner εξερευνούμε τα κλειδιά της έκφρασης και τη ροή της δημιουργικότητας.

 

2.«Βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες»

Εισηγήτρια: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου (Θεατρολόγος – Ηθοποιός)

 

Ώρες: Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, από 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 – 9 μ.μ.

Περιγραφή:   Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε παιδαγωγού και ηθοποιού, καθώς και ανθρώπων που διαχειρίζονται ανθρώπινο δυναμικό σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο κι αν κινούνται.

Η εμπέδωση της τεχνικής του θεατρικού παιχνιδιού επιβάλλει βιωματικό χαρακτήρα σεμιναρίου, που καθιστά τους συμμετέχοντες ικανούς να αξιοποιούν το εκπαιδευτικό τους υλικό και να οργανώνουν δημιουργικές δραστηριότητες.

 

3.«Θέατρο και Ψυχολογική προσέγγιση: Το Σύνδρομο της Ηλέκτρας από τον Ίψεν έως τον Τέννεση Ουίλλιαμς.»

Εισηγήτρια: Φανή Μητσοπούλου (Ηθοποιός – Σκηνοθέτης)

Ώρες: Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, από τις 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 – 8.30 μ.μ.

Περιγραφή: Οι συγγραφείς και οι ρόλοι που δημιούργησαν, τόσο στο κλασικό ρεπερτόριο όσο και στη σύγχρονη δραματουργία, φανερώνουν πολλά για τον ψυχισμό της κοινωνίας που αντικατοπτρίζουν. Ένα από τα θέματα που τους απασχόλησαν έντονα ήταν το Σύνδρομο της Ηλέκτρας.

Από την αρχαία τραγωδία μέχρι σήμερα, πολλά ερωτηματικά γεννήθηκαν σε σχέση με το τι είναι εκείνο που δημιουργεί εμμονή και ψύχωση της κόρης – γυναίκας με τον πατέρα – άντρα – σύζυγο.

 

Παρακολούθηση

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Θέατρο ΑΛΦΑ.

Μετά τη λήξη κάθε μαθήματος θα ακολουθεί ολιγόλεπτη συζήτηση.

Η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση των μαθημάτων απαγορεύεται.

Βεβαίωση συμμετοχής θα δίνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα μαθήματα του κάθε κύκλου.

 

Σημειώσεις μαθημάτων : Δίνονται τυπωμένες στην έναρξη κάθε μαθήματος.

 

ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 & ώρα 7 μ.μ.

Σχετικές ειδήσεις
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Κέντρο Χορού Ακροποδητί: Πρόγραμμα μαθημάτων 2016-17
24.08.2016 16:32
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα μαθημάτων που θα πραγματοποιήσει. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.
Νέος κύκλος σεμιναρίων στο Skrow: Mαΐος – Ιούνιος 2016
16.05.2016 16:48
Το Skrow συνεχίζει τα θεατρικά σεμινάρια με νέο κύκλο για τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Θερινά Σεμινάρια 2016 με την Ελένη Σκότη στο Θέατρο Επί Κολωνώ
10.05.2016 15:46
Στα πλαίσια των μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο Studio ΝΑΜΑ, στο θέατρο Επί Κολωνώ, η δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτιδα Ελένη Σκότη θα πραγματοποιήσει και φέτος θερινά σεμινάρια υποκριτικής.


Κύκλος Εαρινών - Θερινών Σεμιναρίων 2016 στο Πόρτα
17.03.2016 15:45
Νέα εποχή για το ΠΟΡΤΑ κι ένας νέος κύκλος τριών σεμιναρίων εγκαινιάζεται με σκοπό την πιο άμεση και συστηματική επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, που έχουν ως αντικείμενό τους το θέατρο.