Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου το συγκρότημα «Σύννεφα με παντελόνια» παρουσιάζει στο θέατρο Άλμα ένα μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινάει από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, συνεχίζεται στη Δυτική Ευρώπη με τις αγγλόφωνες ροκ μουσικές, περνά στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο των τζαζ επιρροών, της κάντρι και της σύγχρονης πειραματικής σκηνής, φτάνει στη Βραζιλία και την Αργεντινή υπό τους ήχους της μποσσανόβα και του τάνγκο κι ολοκληρώνεται στη Μαύρη Ήπειρο.

Ρυθμικές κιθάρες, μελωδικά ακορντεόν και ιδιαίτερα φωνητικά μας συστήνουν μουσικές από όλο τον κόσμο και επιστρέφουν στη βάση τους, την Αθήνα, με τραγούδια από μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ποιητές, αλλά και αγαπημένα κομμάτια του συγκροτήματος.

Νίκος Δημοσθένους – Κιθάρα, μαντολίνο, φωνητικά
Δήμητρα Καραμπεροπούλου – Τραγούδι, ακορντεόν
Γιώργος Καραγκούνης – Κιθάρα, μπάσο

Το γκρουπ «Σύννεφα με Παντελόνια» ξεκίνησε μέσα από μεγάλη παρέα των Πυξ Λαξ το 1999. Η Δήμητρα Καραμπεροπούλου συνεργάστηκε μαζί τους το 1993 παίζοντας ακορντεόν και κάνοντας φωνητικά, ενώ από το 1997 με την προτροπή του Γιώργου Νταλάρα και του Πάνου & Χάρη Κατσιμίχα άρχισε να τραγουδάει κάποια δικά της τραγούδια μαζί με τους Πυξ Λαξ.

Μαζί με τον Άλκη Παπαδόπουλο – πιάνο, τη Ρουντίνα Ντρέα – βιολί, τον Νικόλα Δημοσθένους – κιθάρα (με τον οποίο και περιοδεύουν μαζί) και ακόμα δυο μουσικούς, ξεκίνησαν τα Σύννεφα με Παντελόνια.

Με την πρώτη δισκογραφική δουλειά το 2000 «Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον ήλιο» δόθηκε το στίγμα: όλοι λάτρεις της ποίησης, της ρυθμικής ροκ και εναλλακτικής μουσικής και των ηχοχρωμάτων που γεννάει ο συνδυασμός του μελωδικού ακορντεόν, της ρυθμικής κιθάρας και των κρουστών.

Με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού, οδηγηθήκαν στον επόμενο δίσκο τους το 2006, το «Κόκκινο μπαλόνι».

Όσον αφορά στη μουσική δραστηριότητα, πειραματίζονται με τον ήχο, μελοποιούν ποίηση (Μαγιακόφσκι, Καρυωτάκης, Αναγνωστάκης) και παρόλο που τους κατατάσσουν στο χώρο του έντεχνου, οι μουσικές καταβολές τους έχουν ποικίλες αναφορές στην εναλλακτική ροκ σκηνή της Ελλάδας και του εξωτερικού, στις μουσικές της Μεσογείου και τους συνθέτες κλασικής μουσικής του εικοστού αιώνα.

www.facebook.com/synnefamepantelonia