Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Βαρετή Ομιλία του Μιχάλη Καλιότσου στο θέατρο Ειλισσός

Βαρετή Ομιλία του Μιχάλη Καλιότσου στο θέατρο Ειλισσός

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 η παράσταση – performance «Βαρετή Ομιλία» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο ΕΙΛΙΣΣΟΣ.

 

Με αφορμή κάποια αποσπάσματα από 3 έργα του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ (Αστρώφ από Θείο Βάνια, Βλαβερές συνέπειες του καπνού και Ανιαρή ιστορία) η παράσταση δεν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τσεχωφικό ήρωα αλλά έναν σύγχρονο άνθρωπο με τσεχωφικές διαστάσεις. Ο ηθοποιός-πρόσωπο του έργου χρησιμοποιεί την δημόσια ομιλία για να μιλήσει περισσότερο για τον εαυτό του. Για εκείνα που τον κρατούν πίσω στην ζωή, για τα απραγματοποίητα όνειρα , για τον χρόνο που περνά και για τις συνέπειες που έχει στον άνθρωπο η ζωή φτιαγμένη στα μέτρα των άλλων. Η μουσική ως συνοδός του προσώπου για την εξέλιξη της δράσης, και η επαφή με το κοινό είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παράσταση. Ενταγμένες μέσα στο κλίμα του έργου διαβάζονται και οι απόψεις των θεατών που έχουν καταθέσεις στον ηθοποιό, σχετικές με την ερώτηση ‘τι άραγε θέλουν πραγματικά στην ζωή τους;’

 

Σκηνοθεσία- ερμηνεία: Μιχάλης Καλιότσος

Μουσική επιμέλεια-ηχητικό περιβάλλον: Παύλος Λάππας

Video promotion/teaser: Βασίλης Κρητικός

Φωτογραφίες: Βασίλης Κρητικός

 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β': Sold out πριν την πρεμιέρα η πρώτη εβδομάδα στο Θέατρο Ροές
22.11.2016 13:46
Η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της Έφης Μπίρμπα, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Ροές, ξεκίνησε με sold out την πρώτη εβδομάδα, ενώ η προπώληση εισιτηρίων ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Όλο λάθος, του  Μιχάλη Μαθιουδάκη στο Bios
16.09.2016 11:24
Ο νέος stand-up μονόλογος του Μιχάλη Μαθιουδάκη κάνει πρεμιέρα στο Bios, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 21:00 και για κάθε Τετάρτη μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, για 6 μόνο παραστάσεις.
Τρεις αδερφές, του Αντόν Τσέχωφ για 2η σεζόν στο Θέατρο Πορεία
23.06.2016 10:42
Οι Τρεις Αδερφές, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του Πορεία στο θέατρό μας και την επόμενη σεζόν. Με 15.000 θεατές το πρώτο τρίμηνο και πληθώρα διθυραμβικών κριτικών, η παράσταση θα επανέλθει στη σκηνή του Πορεία, από τις 26 Οκτωβρίου.
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.