Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αριστοφάνης junior από το Θέατρο του Βορρά, στο Black Box

Αριστοφάνης junior από το Θέατρο του Βορρά, στο Black Box

Το Θέατρο του Βορρά, συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του παιδικού θεάτρου και  παρουσιάζει από την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 ένα έργο εμπνευσμένο από τις ιστορίες  του «παππού» Αριστοφάνη, το Αριστοφάνης junior, στο Black Box.  Μια παράσταση που με παραμυθένιο τρόπο γνωρίζει στα παιδιά το μαγικό κόσμο του Αριστοφάνη αλλά και της αρχαίας Ελλάδας.

 

Ο ίδιος  ο Αριστοφάνης γίνεται  ο ήρωας του παραμυθιού μας, και πάνω σε ένα τεράστιο σκαθάρι, με τη βοήθεια όλων των ηρώων του ξεκινάει το ταξίδι, για να βρει  την Ειρήνη και να τη φέρει  ξανά πίσω στους ανθρώπους. Ο μαγικός κόσμος του Αριστοφάνη ζωντανεύει και περιπλανιόμαστε μαζί του στη σχολή του Σωκράτη για να γνωρίσουμε τις Νεφέλες, πετάμε στη Χώρα των Πουλιών με τον Τσαλαπετεινό και την Αηδόνα, συμμετέχουμε στην Εκκλησία του Δήμου και βρισκόμαστε ως μάρτυρες στην Ηλιαία, βουτάμε μαζί με τους Βατράχους σε βαθιά νερά αλλά ανεβαίνουμε και στον Όλυμπο να φέρουμε την Ειρήνη.

 

Μια παραμυθένια παράσταση, πλημμυρισμένη με χρώματα και στολισμένη με ελληνική παραδοσιακή μουσική από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ένα παραμύθι, με χιούμορ, που γνωρίζει στους μικρούς μας φίλους την αρχαία Ελλάδα και μιλάει για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη φιλία και την ειρήνη.

 

Συντελεστές:

Κείμενο | Σκηνοθεσία | Κοστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνικά: Δανάη Πανά

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Πρωτότυπη μουσική / Διασκευή - ενορχήστρωση: Νίκος Ζενεμπίσης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας

Artwork: Παναγιώτης Σπούλος

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης

Φωτογράφιση: Γιώργος Ηλιόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παλμύρα Δημητρακοπούλου

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Αϊδινίδου,Τριαντάφυλλος Δελλής, Χρήστος Κατίδης, Νίκη Κατσαρού, Αλίκη Μάργαρου, Τάσος Μπαρνιαδάκης

 

Διάρκεια:  75’ λεπτά 

Σχετικές ειδήσεις
Βάτραχοι - Χρυσάνθη Καραΐσκου
14.02.2017 10:16
Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν στη σειρά Αριστοφάνης για παιδιά το βιβλίο «Βάτραχοι» της Χρυσάνθης Καραΐσκου σε εικονογράφηση Νέστορα Ξουρή.
Νεφέλες του Αριστοφάνη από το Εφηβικό θέατρο εντός των τειχών στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
02.11.2016 11:56
Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), η Τζωρτζίνα Κακουδάκη παρουσιάζει στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου τις Νεφέλες του Αριστοφάνη.
Ειρήνη- Χρυσάνθη Καραΐσκου
11.08.2016 10:03
Από τις εκδόσεις Διάπλαση και τη σειρά "Αριστοφάνης για παιδιά" κυκλοφορεί το βιβλίο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, Ειρήνη της Χρυσάνθης Καραΐσκου σε εικονογράφηση Νέστορα Ξουρή.
Όρνιθες - Χρυσάνθη Καραΐσκου
12.07.2016 10:21
Από τις εκδόσεις Διάπλαση και τη σειρά "Αριστοφάνης για παιδιά" κυκλοφορεί το βιβλίο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, Όρνιθες της Χρυσάνθης Καραΐσκου σε εικονογράφηση Νέστορα Ξουρή.
Η Ειρήνη του Αριστοφάνη στο Θέατρο Σοφούλη
24.05.2016 15:26
Το Θέατρο Σοφούλη μας προσκαλεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 18:00 και τη Κυριακή 29 Μαΐου στις 11:30, να παρακολουθήσουμε το έργο του Αριστοφάνη, Ειρήνη, σε μία παράσταση για παιδιά.