Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ρεσιτάλ Μαντολίνου με τον Δημήτρη Μαρίνο στο Ωδείο Αθηνών

Ρεσιτάλ Μαντολίνου με τον Δημήτρη Μαρίνο στο Ωδείο Αθηνών

Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS ανοίγει την νέα καλλιτεχνική του περίοδο με τον σολίστ του μαντολίνου Δημήτρη Μαρίνο, σε ρεσιτάλ στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014.

 

Ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος, με την σημαντικότατη πορεία εντός και εκτός των ελληνικών τειχών, ο συνοδοιπόρος κορυφαίων συνθετών της εποχής μας, ανατρέπει για ακόμα μία φορά όσα γνωρίζουμε για το γνωστό έγχορδο όργανο. Ξεπερνώντας κατά πολύ τα μέχρι τώρα όριά του μαντολίνου, με ένα ρεσιτάλ πρωτόγνωρο, που ο ίδιος ο εκτελεστής ονομάζει Μουσικά Ανάλεκτα VII. Το πρόγραμμα , λειτουργώντας ως επιλεκτική σταχυολόγηση αλλά και ως μοντέλο για μια διαφορετική στάση ζωής , διατρέχει την ιστορία της μουσικής με ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο ηχόχρωμα και μέσα από αυτή την εξελικτική παρουσιάζονται έργα των J.S.Bach, Bela Bartok, Robert Lombardo, Νίκου Μαμαγκάκη, Δημήτρη Λάγιου, Luciano Berio και Michael Finnissy -κάποια από αυτά γραμμένα για τον Δημήτρη Μαρίνο και αφιερωμένα σε αυτόν.

 

Το σύνολο KYKLOS δίνει στο μουσικό κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει νέους δρόμους στο πεδίο της δημιουργίας, της φαντασίας και της εκτέλεσης μέσα από την πράξη ενός μουσικού που έχει  καταφέρει να αλλάξει την ιστορία του οργάνου του .

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ VII

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


Bela Bartok (1881-1945):  Tempo di ciccona* / Transcription: Dimitris Marinos

J.S.Bach (1685-1750): Fuga ** / Transcription: Dimitris Marinos 

Luciano Berio (1925-2003): Bela

Bela Bartok (1881-1945): Fuga * / Transcription: Dimitris Marinos  

Robert Lombardo: Arietta for Kathleen ***

Δημήτρης Λαγιος: Παξοί- Αντίπαξοι ***

Νίκος Μαμαγκάκης(1929-2013): Cadenza ***

Luciano Berio(1925-2003): Duetti

I. BELA (Bartok) II. SHLOMIT (Almog) III. YOSSI (Pecker) IV. RODION (Schedrin)

V. MAJA (Pliseckaja) VI. BRUNO (Maderna) VII. MARCELLO (Panni) VIII. PIERRE (Boulez)

IX. TATJANA (Globokar) X. ANNIE (Neuburger) XI. ALDO (Bennici)

XII. ALFREDO (Fiorencani) XIII. IGOR (Stravinsky) XIV.  ALFRED (Schlee)         

Michael Finnissy: Confusion in the service of Discovery ***

 

*  Από τη Σονάτα για σόλο βιολί

**   Από τη Σονάτα αρ.2 για σόλο βιολί

***  Γραμμένο για τον Δημήτρη Μαρίνο

Σχετικές ειδήσεις
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.
L.v.Beethoven - 4 Σονάτες για πιάνο: Ρεσιτάλ της Μαρίας Ευστρατιάδη στο Ωδείο Αθηνών
06.05.2016 13:43
Η καταξιωμένη σολίστ Μαρία Ευστρατιάδη επέλεξε να ερμηνεύσει 4 σονάτες του Μπετόβεν, οι οποίες διατρέχουν χρονικά όλες τις περιόδους της συλλογής, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Συναυλία για βιολοντσέλο και πιάνο με τους Γ. Τσιτσελίκη & Δ. Ευνουχίδου στο Ωδείο Αθηνών
25.02.2016 13:26
Στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών, του αρχαιότερου μουσικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30, ένα μοναδικό ρεσιτάλ.
Impromptus: Ρεσιτάλ του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.02.2016 16:14
Μετά το πρόσφατο ρεσιτάλ της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου, με φωνητικές μικρογραφίες του Φραντς Σούμπερτ, σειρά έχουν οι πιανιστικές μινιατούρες του σπουδαίου αυστριακού συνθέτη, οι Impromptus, έργα 142 και 90. Θα τις παρουσιάσει ο διακεκριμένος σολίστ Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Κύκλου Σούμπερτ.