H Puzzlemusik κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο των Jane Doe, μέσα στο 2014, με τίτλο Recipes for Refugees.

What took you so long?
The days of loss are over
I’m wide awake, I’m sober*

Το δεύτερο άλμπουμ των Jane Doe μέσα στο 2014 με νέο υλικό! Το Recipes for Refugees προσφέρεται δωρεάν σε όσους απέκτησαν ή θα αποκτήσουν το αδελφό άλμπουμ Revolution Diaries που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά (Μάιος).

Με το Revolution Diaries οι Jane Doe αποτύπωσαν σε cd την αίσθηση των συναυλιών τους. Ένα άλμπουμ εξωστρεφές και συμπαγές με συγκεκριμένη ηχητική κατεύθυνση. Εξωστρεφές με την έννοια ότι άντλησε την έμπνευση του από «έξω». Από ότι συμβαίνει γύρω μας.  

Let me in, let me in / I know that I have to bring you out of this spin / But I’m so fucked up / That I can barely write these words / So please, show me a way to begin.**

Αντίθετα τo Recipes for Refugees αντλεί την έμπνευση του από «μέσα». Από τον εσωτερικό συναισθηματικό κόσμο. Πιο περιπετειώδες ηχητικά, σε βαθμό τέτοιο ώστε να περιλαμβάνει αρκετά τραγούδια πολύ διαφορετικά από ό,τι έχουν ηχογραφήσει οι Jane Doe μέχρι τώρα.

Η electronica (!) του εναρκτήριου “What Took You So Long?”, το ακουστικό sing-along “Dogs In A Graveyard”, τα έγχορδα του “Almost A Love Story”, η σχεδόν … θρησκευτική ατμόσφαιρα του “Let Me In” αποτελούν ξεχωριστές στιγμές στη δισκογραφία των Jane Doe.

Η πρόθεση των Jane Doe ίσως και να ήταν να κάνουν ένα side-album, δώρο στους fans του συγκροτήματος. Δεν το κατάφεραν!

Το Recipes for Refugees είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι το καινούργιο άλμπουμ ενός σπουδαίου συγκροτήματος που βρίσκεται στην δημιουργικότερη φάση του.

Το Recipes for Refugees δεν είναι απαραίτητα «καλύτερο» από το Revolution Diaries. Η σύγκριση άλλωστε δεν έχει πολύ νόημα καθώς το ένα άλμπουμ συμπληρώνει το άλλο με τη λογική του yin yang. Είναι όμως σίγουρα συναρπαστικότερο!

Η live παρουσίαση του Recipes for Refugees θα γίνει σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ θα εμφανιστούν σαν opening act στην συναυλία των Crippled Black Phoenix, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη.   

Το Recipes For Refugees κυκλοφορεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, μόνο ως digital release και θα διατίθεται προς πώληση ή/και streaming σε i-tunes, 7digital, musicMe, Spotify, Deezer και συνολικά σε 134 πλατφόρμες ψηφιακής πώλησης ανά τον κόσμο.

Η ψηφιακή κυκλοφορία έχει τη μορφή διπλού άλμπουμ (Recipes for Refugees και Revolution Diaries μαζί) σε τιμή μονού άλμπουμ.

Όσοι έχουν προμηθευτεί ή θα προμηθευτούν το Revolution Diaries cd μπορούν να επικοινωνούν με την Puzzlemusik για να λάβουν δωρεάν με e-mail ολόκληρο το Recipes for Refugees. Οι σχετικές οδηγίες βρίσκονται στο ένθετο του cd.

Στην ήδη γνωστή σύνθεση του  συγκροτήματος που αποτελείται από τους: Antonis Doe (κιθάρες), Alkis Doe (κιθάρες), Stratos Doe (ντραμς), Dionisis Doe (μπάσο), και Moss Doe (λέξεις), έχει προστεθεί ο Nik Doe (πιάνο, programming) και ο John Doe (visuals).

Στο “Lonely Days Are Gone” φυσαρμόνικα παίζει ο Νίκος Τσοπόγλου.
Στο “Let Me In” τραγουδά η Anastacia Doe.
Στο “Almost A Love Story” που στο άλμπουμ ακούγεται σε διαφορετική μίξη από αυτή του digital single που είχε προηγηθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά, τραγουδάει η Elise Ntoremi.

Μια πρώτη γεύση του άλμπουμ μπορείτε να πάρετε από αυτά τα links:

www.youtube.com/watch?v=SNldMh66jvQ  (What took you so long?)

https://soundcloud.com/puzzlemusik/jane-doe-what-took-you-so-long (What took you so long?)

www.youtube.com/watch?v=VoZVWdPuRUk (Confession)

To Revolution Diaries ηχογραφήθηκε στη Θεσσαλονίκη στo Land of Hope studio.

Ηχοληψία, μίξη και mastering: Νίκος Λογιωτατίδης
Παραγωγή: Νίκος Λογιωτατίδης και Jane Doe
Artwork: Γιάννης Γκαμίλης και Moss Doe

*στίχος από το τραγούδι “What Took You So Long?”
** στίχος από το τραγούδι “Let Me In”

Προηγούμενη Δισκογραφία Jane Doe:

Revolution Diaries (Puzzlemusik, 2014)
The Enormous Head of King Splendid (Puzzlemusik, 2013)
Heaven for dogs (Run Devil Run, 2007)

Κυκλοφορεί επίσης το digital single This Pain Is Real / Almost A Love Story (Puzzlemusik, Μάρτιος 2014)

Jane Doe: http://www.youtube.com/user/janedoegreek