Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ένα τραγούδι για τον Μάνο: συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα τραγούδι για τον Μάνο: συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, άνθρωποι που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και δούλεψαν μαζί του, να μην τον συμπεριλαμβάνουν στα μουσικά τους προγράμματα.

 

Έτσι, το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δοθεί στις 20 Νοεμβρίου 2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, τη Μάρω Ραζή, τους String Demons και τους Κιθαριστές, είναι μία αναφορά στο έργο του μεγάλου συνθέτη και στον τρόπο που εκείνος «έβλεπε» τη μουσική .


Ο κορμός σ’ αυτήν τη συναυλία θα είναι η σουίτα που έφτιαξε ο Βαγγέλης Μπουντούνης για δύο κιθάρες, με τίτλο Ένα τραγούδι για τον Μάνο. Πέρα από τις εκπλήξεις που θα υπάρξουν, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Piazzolla, Mozart, Τσιτσάνη, Vivaldi, Nino Rota, Queen κ.ά.


Πιο νωρίς την ίδια μέρα, στις 18:30, θα δοθεί στην ίδια αίθουσα μία άλλη συναυλία από διπλωματούχους μαθητές του Βαγγέλη Μπουντούνη (Αλέξανδρος Παντελιάς, Τάκης Γιαννόπουλος, Αντώνης Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, Ελεάννα Κωνσταντά) και από τους Κιθαριστές, την ορχήστρα που διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1984, στην πρώτη της συναυλία.


Αυτές οι δύο συναυλίες μπορούν να θεωρηθούν ως μία "καντάδα" στον Μάνο Χατζιδάκι, με μουσικές δικές του, μουσικές που είχε αγαπήσει, αλλά και μουσικές που το ανοιχτό μυαλό του σίγουρα θα αγκάλιαζε.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Στο κατώφλι του 20ου αιώνα ΙΙ: συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.04.2016 13:30
Τα ατμοσφαιρικά «Νυχτερινά» του Κλωντ Ντεμπυσύ και το μεγαλόπνοο συμφωνικό ποίημα «Δον Κιχώτης» του Ρίχαρντ Στράους, είναι χαρακτηριστικές μουσικές δημιουργίες του τέλους του 19ου αιώνα, εποχής που η τέχνη, στο «κατώφλι» του 20ου αιώνα πράγματι, έψαχνε και άνοιγε νέους δρόμους έκφρασης. Και τα δύο έργα όπως και το, συνεπές με το πνεύμα των ημερών, «Χριστός Ανέστη» στις παραλλαγές που συνέλαβε ο σπουδαίος μουσουργός Πέτρος Πετρίδης, εντάσσονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αμερικανική βεντάλια: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.03.2016 10:33
Έντονοι χορευτικοί ρυθμοί, τζαζ αρμονίες και γνωστές, αισθαντικές μελωδίες συνθετών του 20ου αιώνα από την αμερικανική ήπειρο, κυριαρχούν στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ έναν λαμπρό εκπρόσωπο της νέας γενιάς πιανιστών, τον 27χρονο Αλέξανδρο Σαρακενίδη.
Γνωστοί και άγνωστοι θησαυροί ΙΙ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.01.2016 11:23
Η δημοφιλής Πέμπτη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, συνυπάρχει με τον λιγότερο γνωστό «Μακμπέθ» του Ρίχαρντ Στράους στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής.
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.