Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού από τον Xρόνη Πεχλιβανίδη στην Πύρνα

Ένα ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού από τον Xρόνη Πεχλιβανίδη στην Πύρνα

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 – 21:00, ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και δημιουργός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Μάγια Τσόκλη», Xρόνης Πεχλιβανίδης, θα φιλοξενηθεί στην ΠΥΡΝΑ για να μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες, τα ταξίδια και τις περιπλανήσεις του στα μυστικά μονοπάτια του σουφισμού. Μέσα από σύντομες προβολές βίντεο, πρόκειται να μαγέψει το κοινό με ένα εικαστικό-οπτικό ταξίδι.


Οι καταγραφικές περιπλανήσεις στον σουφισμό του Χρόνη Πεχλιβανίδη προέκυψαν, όταν βρέθηκε τυχαία σε ένα σκοτεινό τεκέ σούφι στην περιοχή Φιντικλί της Κωνσταντινούπολης, όπου μυήθηκε στο μυστικό μονοπάτι του σουφισμού. Τα τελευταία έξι χρόνια ακολουθεί το μονοπάτι αυτό σε όλα του τα ταξίδια και η πρόσφατη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του στο κοινό.


O Χρόνης Πεχλιβανίδης έχει καταγράψει μοναδικές στιγμές απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη για ελληνικά και διεθνή δίκτυα. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, ειδικά αφιερώματα και πολλές ταξιδιωτικές εκπομπές και έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Συνεργάζεται με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το SKY News, Aljazeera, BBCInternational, ZDF και CNNTurk και είναι ιδρυτής της Onos Productions στην Ελλάδα και της Onos FilmProduksiyon στην Τουρκία.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη στέγη της Πύρνας, Κοκκιναρά 43, στην Κηφισιά. Κόστος συμμετοχής από 10€, τα οποία θα διατίθενται στον κουμπαρά κοινωνικών δράσεων της Πύρνας.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο ντοκιμαντέρ, με τον Χρήστο Καρακέπελη και τη Νατάσα Σέγκου στο ΚΕΤ
20.01.2017 10:51
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης και η σεναριογράφος Νατάσα Σέγκου πραγματοποιούν για τρίτη χρονιά στο ΚΕΤ ένα σεμινάριο για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου 2016 στον Ελληνικό Κόσμο
09.11.2016 12:16
Τα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου 2016 στον «Ελληνικό Κόσμο», είναι αφιερωμένα στη χειροτεχνία!
Ταξίδι με Άνθη Μυστικά: το αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου ξανά στο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
16.09.2016 13:55
Οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζουν για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχία που σημειώθηκε στην πρώτη παρουσίαση τον Μάιο, το αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου με τίτλο «Ταξίδι με Άνθη Μυστικά», το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:30 μ.μ, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
121 Χρόνια Κινηματογράφου σε 12 μαθήματα στο Σχολείο του Σινεμά
13.09.2016 17:23
Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει ένα Συναρπαστικό Ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο του Κινηματογράφου - 12 Μαθήματα Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου για όλους τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης.
Οι δράσεις του Caravan Project στη Θεσσαλονίκη
17.03.2016 10:08
Το Caravan Project έχει πλέον εγκατασταθεί με τις σκηνές του στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’) και το κοινό έχει ήδη αρχίζει να περιηγείται στον κόσμο των ανθρώπινων ιστοριών που η ομάδα έχει συλλέξει τα τελευταία 5 χρόνια, μέσα από τα οδοιπορικά της στην Ελλάδα. Η πολυμεσική έκθεση που φιλοξενείται μέσα στα yurt θα παραμείνει ανοιχτή για όλο το κοινό καθημερινά 10:30-20:30 (εκτός Δευτέρας), μέχρι και τις 27 Μαρτίου, παρουσιάζοντας ιστορίες ανθρώπων με τη μορφή ντοκιμαντέρ, φωτογραφιών, ημερολογίων, εικαστικών εγκαταστάσεων και αφηγήσεων.