Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 – 21:00, ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και δημιουργός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Μάγια Τσόκλη», Xρόνης Πεχλιβανίδης, θα φιλοξενηθεί στην ΠΥΡΝΑ για να μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες, τα ταξίδια και τις περιπλανήσεις του στα μυστικά μονοπάτια του σουφισμού. Μέσα από σύντομες προβολές βίντεο, πρόκειται να μαγέψει το κοινό με ένα εικαστικό-οπτικό ταξίδι.

Οι καταγραφικές περιπλανήσεις στον σουφισμό του Χρόνη Πεχλιβανίδη προέκυψαν, όταν βρέθηκε τυχαία σε ένα σκοτεινό τεκέ σούφι στην περιοχή Φιντικλί της Κωνσταντινούπολης, όπου μυήθηκε στο μυστικό μονοπάτι του σουφισμού. Τα τελευταία έξι χρόνια ακολουθεί το μονοπάτι αυτό σε όλα του τα ταξίδια και η πρόσφατη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του στο κοινό.

O Χρόνης Πεχλιβανίδης έχει καταγράψει μοναδικές στιγμές απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη για ελληνικά και διεθνή δίκτυα. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, ειδικά αφιερώματα και πολλές ταξιδιωτικές εκπομπές και έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Συνεργάζεται με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το SKY News, Aljazeera, BBCInternational, ZDF και CNNTurk και είναι ιδρυτής της Onos Productions στην Ελλάδα και της Onos FilmProduksiyon στην Τουρκία.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη στέγη της Πύρνας, Κοκκιναρά 43, στην Κηφισιά. Κόστος συμμετοχής από 10€, τα οποία θα διατίθενται στον κουμπαρά κοινωνικών δράσεων της Πύρνας.