Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

«...Πιο Κοντά...» του Πάτρικ Μάρμπερ

«...Πιο Κοντά...» του Πάτρικ Μάρμπερ
Το έργο Πιο Κοντά, του Πάτρικ Μάρμπερ, το γνωστό Closer, ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Αθηνών, από τον Γιώργο Κιμούλη.Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1997 και κέρδισε το Βραβείο Olivier ως το καλύτερο έργο της χρονιάς.

Βασισμένο στην όπερα του Μότσαρτ , Έτσι κάνουν όλες, η οποία την εποχή που γράφτηκε δημιούργησε μεγάλο σκάνδαλο λόγω του θέματός της, πραγματεύεται την ανισοτιμία του έρωτα κατά πόσο μπορεί κάποιος να μείνει πιστός στον άνθρωπο με τον οποίο είναι μαζί ή αν η απιστία είναι το επόμενο βήμα του έρωτα. Μέσα από την ιστορία τεσσάρων ξένων, σε μία σύγχρονη πόλη, που η τύχη τούς ένωσε και η προδοσία τούς χώρισε, αναλύεται ίσως ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου ανθρώπου, η αδυναμία του να είναι αφοσιωμένος   ή αν η προδοσία είναι έμφυτη.

Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης , Ζέτα Δούκα, Νίκος Ψαρράς, Δώρα Χρυσικο

Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί:   Παναγιώτης Μανούσης

Σχετικές ειδήσεις
Η Θηλιά, του Πάτρικ Χάμιλτον στο Θέατρο Αργώ
16.01.2017 15:57
«Η Θηλιά», το έργο του Πάτρικ Χάμιλτον, ανεβαίνει στη σκηνή του Αργώ από την Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία της Κέλλυ Πήλιουρα και μετάφραση-διασκευή της Βίκυς Αλεξοπούλου.
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο Ηρώδειο
19.08.2016 12:18
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ηρώδειο οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στη Νέα Μάκρη
18.08.2016 12:44
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου, στη Νέα Μάκρη οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους
04.08.2016 11:57
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Δάσους οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στη Χαλκιδική
01.08.2016 15:13
Μετά το Φεστιβάλ Επιδαύρου σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης.