Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Το India Blues του Γιώργου Μαρκάκη για δύο μεταμεσονύκτιες προβολές στον Μικρόκοσμο

Το India Blues του Γιώργου Μαρκάκη για δύο μεταμεσονύκτιες προβολές στον Μικρόκοσμο

Μετά την προβολή σε Βερολίνο, Κάννες, Τελ Αβίβ, Νύχτες Πρεμιέρας Αθήνας και άλλα διεθνή φεστιβάλ, το India Blues, του Γιώργου Μαρκάκη, θα βρεθεί και πάλι στην Αθήνα για δύο μεταμεσονύκτιες προβολές, στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2014, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

 

Η σχέση δύο διαφορετικών μεταξύ τους ανδρών περνά μέσα από την εξερεύνηση οκτώ δομικών συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνουν: πόνος, πόθος, ευτυχία, ζήλια, έλξη, γαλήνη, αγάπη και θυμός.  Σημαντικές και ασήμαντες στιγμές της κοινής τους πορείας δίνουν το έναυσμα για την εξερεύνηση του χαοτικού σύμπαντος της αγάπης και των κατακλυσμιαίων συναισθημάτων που την ακολουθούν.

 

Στο «India Blues», ο Γιώργος Μαρκάκης αφηγείται μία ερωτική ιστορία που ξεφεύγει από τα στενά όρια της queer θεματολογίας, μέσα από ελάχιστους διαλόγους, άφθονο αυτοσχεδιασμό και ξέχειλη ένταση. Καθώς «προφυλάσσει» τον θεατή από την αποκάλυψη της χρονικής σειράς των κεφαλαίων της σχέσης, τον οδηγεί κατευθείαν στην πηγή των συναισθημάτων κι από εκεί στην αντανάκλασή τους στη δική του προσωπική εμπειρία. Το πρώτο φιλί, το πρώτο σεξ, οι αμήχανες σιωπές, μία τελευταία αγκαλιά, όλα έρχονται να αναμειχθούν σύμφωνα με αυτό που είχε πει κάποτε ο Γκοντάρ: «Κάθε ταινία οφείλει να έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά».

 

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Μαρκάκης

Διανομή: Chris Forny, Γιάννης Κολιός

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαρίζα Νικολάου , Χρήστος Παπαμάρκου

Μονταζ: Γιώργος Ναλπαντίδης

Μουσική: Lisa Meilen & Steve Aungle

Παραγωγή: I have my Art ltd & Cornelsen Films

www.indiablues-film.com

 

Σημείωμα σκηνοθέτη:

 

To India Blues είναι μία ταινία για τα ανθρώπινα συναισθήματα. Εξερευνά την ερωτική σχέση δύο αντρών μέσα από οκτώ συναισθήματα. Κάθε τμήμα της ταινίας παρουσιάζει ένα συναίσθημα από τη σχέση τους με σκοπό να φέρει τον θεατή στην ίδια συναισθηματική κατάσταση με τους ήρωες της ταινίας μέσα από τις έντονες σιωπές, τις αμήχανες στιγμές, το ερωτικό πάθος.

Προσπαθώντας να πω μια ιστορία χωρίς την παραδοσιακή δομή, υπήρξε μια πραγματική πρόκληση για μένα. Σχεδόν χωρίς διαλόγους, και μέσα από τον αυτοσχεδιασμό με τους ηθοποιούς σε πραγματικό χρόνο, στόχος μου ήταν να μεταφέρω κάθε συναίσθημα που βιώνουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ερωτικού ταξιδιού τους.

Ήταν μια συνειδητή επιλογή να μην αποκαλύψω σε ποια συγκεκριμένη στιγμή βρίσκεται κάθε φορά η σχέση τους, καθώς αυτή η μη γραμμική προσέγγιση, μου επέτρεψε να  εξερευνήσω καλύτερα το συναίσθημα κάθε ήρωα στις διαφορετικές στιγμές της σχέσης τους.

Το India Blues είναι ένα ταξίδι στην ερωτική σχέση δύο ανδρών, μέσα από οκτώ συναισθήματα που βιώνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της πορείας τους. Κάθε συναίσθημα είναι και μία «στάση» της διαδρομής και αν τελικά οι χαρακτήρες φτάσουν στον προορισμό τους ή σε ένα αδιέξοδο, αυτό αφήνεται ανοικτό στον θεατή να δώσει τη δική του ερμηνεία.


Γιώργος Μαρκάκης

Σχετικές ειδήσεις
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας “Η Ρόζα της Σμύρνης” του Γιώργου Κορδέλλα
27.06.2016 12:31
H «Ρόζα της Σμύρνης», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα, ξεκίνησε γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Μυτιλήνη και την Αθήνα.
Αλκυονίδες Μέρες, του Γιώργου Ζέρβα: σε πρώτη πανελλήνια προβολή στο Φουγάρο
22.06.2016 17:02
Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Α' Πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες» του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιώργου Ζέρβα.
Giorgio de Chirico – Αργοναύτης της Ψυχής: προβολή στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα
18.04.2016 10:52
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Giorgio de Chirico – Αργοναύτης της Ψυχής» (2010, 42) των Γιώργου Λάγδαρη και Κώστα Ανέστη, τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο παρουσία των σκηνοθετών.
Μεταμεσονύκτιες προβολές Απριλίου στον κινηματογράφο Άστορ
06.04.2016 10:54
Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, το ΑΣΤΟΡ χαμηλώνει τα φώτα του Φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου.
Interruption, του Γιώργου Ζώη
18.01.2016 14:15
Το Interruption, η πολυσυζητημένη πρώτη μεγάλου μήκους του Γιώργου Ζώη, συναντά το ελληνικό κοινό στις αίθουσες από τις 28 Ιανουαρίου 2016.