Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Συναυλία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά συναυλία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών το Σαββάτο 15 Νοεμβρίου 2014. Συμμετέχει ο κορυφαίος φαγκοτίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σμύρνης Tolga Alpay.

 

To Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» είναι ένα νέο φεστιβάλ σύγχρονο, δυναμικό και πρωτοποριακό φεστιβάλ, το οποίο εγκαινιάζεται στην Αττική με επίκεντρο τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

Από το τέλος του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 80 εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες 15 συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες, 11 με ορχήστρες μουσικής δωματίου, 25 με σύνολα μουσικής δωματίου, 15 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πολλές ακόμη ποικίλου περιεχομένου, όπως αφιερώματα σε συνθέτες, σημαντικά γεγονότα, αλλά και Χριστουγεννιάτικες μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουμε επισκεφθεί σχολεία στη Σαλαμίνα, τον Πόρο, την Ύδρα και το Γαλατά, έχουμε συνεργαστεί υποστηρικτικά με τοπικούς φορείς και υπάρχοντα φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Σαρωνικού και το Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ύδρας. Ανάμεσα στους σημαντικότερους συνεργάτες μας συγκαταλέγονται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αλλά και το ανοικτό Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας.

 

Για τις ανάγκες των συναυλιών μουσικής δωματίου, εκτός των πολυάριθμων μικρότερων συνόλων, έχουν προσκληθεί ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Οrchestra di mandolini e chitarre Citta di Brescia, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Ορχήστρα Intrarti, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας”, η Καμεράτα της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας, η Σουηδική Musica Vitae, η Glasperlenspiel Sinfonietta από την Εσθονία, ενώ, στους κόλπους του Φεστιβάλ, δημιουργήθηκε και ένα νέο σύνολο, η Καμεράτα Sinfonia.

Σχετικές ειδήσεις
1o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά
23.02.2017 14:47
Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει τη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017, από την κινηματογραφική ομάδα NAIL.
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη
15.02.2017 10:22
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για μία συναυλία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ακύρωση - Το Rock του μέλλοντός μας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.05.2016 11:42
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τη νέα γενιά της εναλλακτικής μουσικής σκηνής μας, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. - Η συναυλία ακυρώνεται
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.