Η Jessie Evans και ο Toby Dammit πραγματοποιούν την πρώτη τους φορά μαζί επί σκηνής, στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κ44. Μαζί τους και οι δικές μας Berlin Brides.

Η Jessie και ο Toby μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από μία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν και παίζουν ένα φρέσκο και εξαιρετικά χορευτικό μείγμα ποπ, electro και afrobeat.

Σαν πνευματικό παιδί των στυλοβατών της Νεοϋρκέζικης No Wave σκηνής James White, Lydia Lunch και Cristina, αυτή η ιδιαίτερη Καλιφορνέζα, εδώ και χρόνια οικειοθελώς εξόριστη στο Βερολίνο, έχει στο παρελθόν πάρει μέρος σε ενδιαφέροντα ηλεκτρονικά σχήματα όπως The Vanishing, Autonervous, Subtonix και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Hanin Elias (Atari Teenage Riot), Bettina Κoster (Malaria!) και Glass Candy.

Πρόσφατα παρασύρθηκε σε μία τρελή περιπέτεια που τη θέλει ντουέτο Voodoo και Καμπαρέ αποχρώσεων μαζί με τον πολυτάλαντο ντράμερ, παίκτη κρουστών και παραγωγικότατο συνθέτη ρετροφουτουριστικής μουσικής Toby Dammit (που μεταξύ άλλων έχει επιτελέσει συνεργάτης του Iggy Pop και των Swans).

Ανάμεσα σε αβάν-γκαρντ και παρακμιακά κομψό sex appeal τύπου Φασμπίντερ ή Ζαν Ζενέ, θυμίζουν έντονα την Siouxsie περιόδου «Boomerang» αλλά διαθέτουν ταυτόχρονα τη σπασμωδικότητα και παράνοια της σύγχρονης electropop σκηνής του Βερολίνου. Επί σκηνής, φλερτάρουν με μία τρομερά «ξεσηκωτική» ενέργεια!

Η Jessie βρίσκεται στα τελευταία στάδια της παραγωγής του πρώτου της σόλο άλμπουμ «Is it Fire?» που ηχογραφήθηκε ανάμεσα στο Βερολίνο και το Μεξικό. Τα τραγούδια περιλαμβάνουν γκεστ μουσικούς όπως ο Budgie (Siouxsie and the Banshees), o Martin Wenk (Calexico) και ο Namosh. Την παραγωγή υπογράφει ο Thomas Stern των Einsturzende Neubauten.

Τη συναυλία ανοίγουν οι πρωτοφανείς πρέσβειρες ηλεκτρονικής ποπ της Αθηναϊκής σκηνής Berlin Brides, οι οποίες δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από τη Γερμανική πρωτεύουσα!

Μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει πάρτυ με DJs Legal Tender και The Fabulous Stains: ένα εξωφρενικό κράμα από post-punk και chanson française.