Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν παρουσιάζει το έργο του Θόρντον Γουάλντερ, Με τα δόντια, από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Μια «αγία» οικογένεια κρατιέται με νύχια και με δόντια από τη ζωή. Επιβιώνει από τους παγετώνες, τους κατακλυσμούς, τους πολέμους. Επιζεί χιλιάδες χρόνια τώρα. Χωρίς να διδάσκεται, ωστόσο, τίποτα από την ιστορία. Απλώς ζει και θα συνεχίζει να ζει. Η εξωφρενική αυτή κατάσταση δεν έχει φυσικά ουδεμία σχέση με τη δικιά μας πραγματικότητα.

Μια ελεύθερη διασκευή πάνω στο ομώνυμο έργο του του Θόρντον Γουάιλντερ (1942) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης την ίδια ακριβώς περίοδο-Νοέμβριο του 1954- πριν 60 χρόνια. Ο Γιάννης Μόσχος, μετά την περσινή επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης «Ασκήσεις για γερά γόνατα» και κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Διασκεδαστικές Ιστορίας περί Θνητότητας»,σκηνοθετεί το έργο «Με τα δόντια»με ηθοποιούς από τη νεότερη γενιά αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Να σημειωθεί ότι μετά την ιστορική παράσταση του 1954, το έργο δεν έχει ανέβει άλλη φορά από επαγγελματικό θίασο.

Επιμέλεια μετάφρασης: Γιώργος Δεπάστας
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Σκηνοθεσία κινματογραφικού υλικού: Χρήστος Δήμας
Κίνηση: Ανθή Θεοφυλίδου
Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Video trailer: Διαμαντής Καραναστάσης
 

Παίζουν (αλφαβητικά): Φωτεινή Αθερίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Θανάσης Δήμου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας, Ιωάννα Παππά



Κριτική της παράστασης