Η Μαγική Σοφίτα επιστρέφει από 8 Νοεμβρίου στις Μορφές Έκφρασης, με παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Ένα καπέλο που μιλάει, μια ομπρέλα που μας θέλει ευτυχισμένους και δύο δάσκαλοι πτήσης, θα μας απογειώσουν κυριολεκτικά για να ταξιδέψουμε στον φανταστικό κόσμο της Μαγικής Σοφίτας! Εκεί που ένα παλιό ρολόι θα μιλήσει με ρυθμό και μουσική σε όλες τις παιδικές καρδιές και θα τις γεμίσει με όσα ονειρεύονται!

Η Μαγική Σοφίτα περιμένει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον φανταστικό της κόσμο, με πρωτότυπες και ζωντανές μουσικές εκτελέσεις, πολύ κέφι και ανεμελιά θα μας ταξιδέψει σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανθρωπιά!

Περισσότερα για το έργο

Δύο παιδιά ψάχνουν να βρουν τρόπο να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού, τότε… ανακαλύπτουν δύο πρωτοπόρους δάσκαλους πτήσης που με τον δικό τους ιδιαίτερο μουσικό και ρυθμικό τρόπο θα τους μάθουν να … πετάνε!

Τα παιδιά προσγειώνονται σε μια παραμυθένια χώρα… όπου ανακαλύπτουν μια μαγική σοφίτα! Στη σοφίτα αυτή,  θα συναντήσουν ένα τρελό ταξιδιάρικο καπέλο που μιλάει! Μια χαρούμενη  πολύχρωμη ομπρέλα αλλά και ένα μυστικό ημερολόγιο μαζί με τον φίλο του τον αρουραίο. Κάθε ήρωας θα τους  διηγηθεί την δική του ιστορία αλλά και θα τους αποκαλύψει  και από ένα μυστικό…

Το ρολόι της σοφίτας, που μετράει το χρόνο, θα δώσει το σύνθημα για το τέλος του ταξιδιού! Έτσι η σοφίτα εξαφανίζεται και τα παιδιά ξαναβρίσκονται στην πραγματικότητα… Όμως τώρα κάτι έχει αλλάξει μέσα τους! Κάτι που τους κάνει να θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο!

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά;
Πως να μιλήσουμε στα παιδιά για σημαντικά θέματα; Πως να τους παρουσιάσουμε μια πρόταση ζωής χωρίς να γίνουμε ηθικολόγοι, κουραστικοί και αδιάφοροι;

Αυτά τα ερωτήματα μας οδήγησαν στην δημιουργία μιας παράστασης που να έχει τη δύναμη να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών από την αρχή μέχρι το τέλος, να τα μαγέψει και να τα κάνει να γελάσουν, αλλά και να αναρωτηθούν… για το καλό και το κακό… χωρίς να τους το επιβάλλουμε … χωρίς να τους το ζητάμε…

Οι Συντελεστές της παράστασης:

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βλασία Βερβέρη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Δημήτρης Παλαιογιάννης, Άννα Σεβαστή Τζίμα

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Σκηνικά στοιχεία και κουστούμια: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και τραγούδια: Δημήτρης Παλαιογιάννης, Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ενορχήστρωση και μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Παλαιογιάννης
Κίνηση – χορογραφίες: Ευγενία Παπαδάκη
Κατασκευές, σκηνικά αντικείμενα: Νέλλη
Κουστούμι ομπρέλας: Βάγια Νικολακοπούλου

Διάρκεια: 1 ώρα

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Οργανωμένη συμμετοχή των παιδιών, ζωντανή μουσική, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, βασισμένη στο σύστημα Orff.