Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης κόμικ ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους Happy Dog Project ζωντανά το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00.

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι  από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς), καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede). Με τον καιρό και ύστερα από δεκάδες live, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες.

Το 2004 οι Ηappy Dog Project κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Dog Days Are Over» στην εταιρεία ANKH και παραγωγό τον Μανόλη Αγγελάκη.   Το «Doggy Style» είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος (ANKH) με παραγωγούς τους Μανόλη Αγγελάκη και Στάθη Ιωάννου, αμφότεροι μέλη των Ιllegal Operation. Η τρίτη τους δουλειά “Dog to the bone” με original υλικό και διασκευές παλιών λαϊκών τραγουδιών, κυκλοφόρησε τον Ιουνίου του 2012 από την αμερικανική εταιρεία Ropeadope (www.ropeadope.com) σε Mp3 και από την ANKH σε CD. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν  παίξει σε πολλά clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο Akbank Jazz Festival της Κωνσταντινούπολης που έγινε στο Babylon Club, στο λονδρέζικο Hyde Park και αλλού.

Αποστόλης Λαμπούρης – τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο

Γιάννης Τσερώνης – βαρύτονο σαξόφωνο

Γιάννης Δημητριάδης – όργανο, ηλεκτρονικό πιάνο

Βαγγέλης Κασβίκης – τύμπανα

Πάνος Τομαράς – μπάσο

Γιάννης Δημάκος – κιθάρα

 

Guest: Mc Jeff “BNC” Gonzalez