Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Μάνος Ελευθερίου & η Αφροδίτη Μάνου στον ΙΑΝΟ

Ο Μάνος Ελευθερίου & η Αφροδίτη Μάνου στον ΙΑΝΟ

Το Σάββατο 15 και τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, η Αφροδίτη Μάνου τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει κείμενα από τη Βιβλιοθήκη της καρδιάς του, στον Ιανό. Στο πιάνο ο Αχιλλέας  Γουάστωρ.

 

Μια πρόταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

 

Μια συνεργασία-έκπληξη του Μάνου και της Αφροδίτης, δυο ανθρώπων που χρόνια τώρα κινούνται παράλληλα στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς οι δρόμοι τους να έχουν συναντηθεί μέχρι σήμερα.

 

Ωστόσο οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά, από την εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης έστελνε κρυφά από τη εξορία στη Ζάτουνα τις κασέτες με τον πρώτο μελλοποιημένο Ελευθερίου και η Αφροδίτη με την αδερφή της, τη Μαρία Δημητριάδη, τραγουδούσαν σε στενό φιλικό κύκλο Γλυκοφιλούσα Παναγιά και Το Τραίνο Φεύγει στις Οχτώ και όλα εκείνα τα τραγούδια, που μετά φυγάδευαν στο εξωτερικό, με μια πολύπλοκη και περιπετειώδη διαδικασία, μέχρι αυτά να ξαναγυρίσουν με την Μεταπολίτευση στην Ελλάδα και να πάρουν τη θέση τους στην Ιστορία, στα ραδιόφωνα και στα χείλη των Ελλήνων.

 

Συνεργασίες του Μάνου Ελευθερίου με τον Δήμο Μούτση, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, αλλά και τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιάννη Σπανό και τον Σταύρο Ξαρχάκο, γεμίζουν τις ζωές μας με ποίηση, με εικόνες ολοζώντανες μικρών και μεγάλων ηρώων, με βιογραφίες μιας αυτοσχέδιας συλλογής αγίων, που ζωντανεύουν λέξη-λέξη, εκεί που καθε συλλαβή παίζει το ρόλο της σ' ένα εργόχειρο ήχων, νοημάτων και συμβολισμών τόσο προσωπικό, που τελικά καταλήγει να γίνει πανελλήνιο σουξέ, με ειδικό βάρος ακριβό και πολύτιμο.

 

Η Αφροδίτη Μάνου, αναζητώντας "Τα Λόγια και τα Χρόνια τα χαμένα", τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει μια επιλογή από έργα δικά του, αλλά και άλλα, πολύ ενδιαφέροντα, από τη βιβλιοθήκη της καρδιάς του, στις 15 και 16 Νοεμβρίου στον Ιανό. Την ομάδα συμπληρώνει, ο εκλεκτός Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο...

Σχετικές ειδήσεις
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος & Μάνος Ελευθερίου στον Ιανό
05.09.2016 15:29
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα».
Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη
03.08.2016 17:22
Με μια συναυλία αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, τα 50 χρόνια έργου του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου.
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Η Αφροδίτη Μάνου και ο Νίκος Πλατύραχος ζωντανά στο Ξέφωτο
03.02.2016 11:31
Το Ξέφωτο με χαρά φιλοξενεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, την τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργό, Αφροδίτη Μάνου.
Η Αφροδίτη Μάνου στο Ρυθμός Stage
09.11.2015 12:25
Η Αφροδίτη Μάνου είναι από τους πιο “ακριβοθώρητους” καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι εμφανίσεις της λιγοστές και μετρημένες. Έτσι, ο “Ρυθμός Stage”, το γνωστό μας στέκι του καλού ελληνικού τραγουδιού, με χαρά θα την φιλοξενήσει σε δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις της, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.