Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η 1η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η παλιά πόλη» διοργανώνουν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, τη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2014.

 

Μια γιορτή των καλλιτεχνών με έκθεση ζωγραφικής, συναυλίες από μουσικά σχήματα και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να προβάλουμε τη γειτονιά του Ψυρρή και να δείξουμε μέσα από τη συλλογική μας προσπάθεια ότι είναι δυνατή μια ανθρώπινη ζωή στο ιστορικό κέντρο.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος:

– Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε έναν μουσικό περίπατο στη γειτονιά του Ψυρρή, στις 14:00.

– Η MONUMENTA (αστ. μη κερδ. εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου) σε μια ξενάγηση-γνωριμία με τα κτήρια της γειτονιάς του Ψυρρή, στη 13:00 (τόπος συνάντησης: Πλατεία Ηρώων).

– Το «Σχολείο παιχνιδιού»-Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, συμμετέχει στη γιορτή με ένα υπαίθριο πολυθεματικό εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης με θέμα:  «Το τρενάκι του Ψυρρή» στις οδούς Λεπενιώτου και Τάκη.

Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία, με άξονα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, να πειραματιστούν, να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν  συμμετέχοντας σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις (εικαστικές, μουσικές,  θεατρικές) που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός αλλιώτικου  τρένου… που θα ταξιδέψει στη γειτονιά, στις 14:30 με 16:00

– Μουσική από διάφορα μουσικά σχήματα στην πλατεία Ηρώων, από τις 14:30

– Έκθεση ζωγραφικής από την Πόλυ Γεωργακοπούλου

Street Party στην Πρωτογένους, που συνδέει την οδό Αθηνάς με την οδό Μιαούλη και την πλατεία Ψυρρή (Ηρώων) και συνεχίζει σήμερα την εμπορική παράδοση της περιοχής.


Η Πρωτογένους «ζωντανεύει» και σας περιμένει.

Αγορές, διασκέδαση και προσωπική φροντίδα σε χώρους ατμοσφαιρικούς, πρωτότυπους και, κυρίως, διαφορετικούς από τους ‘ναούς’ της μαζικής κατανάλωσης:

Καφές, ποτό, φαγητό, όμορφες μουσικές στο all day bar restaurant Transistor (αριθ. 10)

Vintage & 2nd hand έπιπλα και αντικείμενα από όλες τις δεκαετίες σε χαμηλές τιμές στις Παλιο συνήθειες (αριθ. 8)

Ωραία μαλλιά, ωραία νύχια, piercing, αποτρίχωση στο Lemon Poppy Seed (αριθ.7)

Αυθεντικά vintage ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ από όλες τις εποχές και για κάθε γούστο στο Like Yesterday’s (αριθ. 16)

Δισκοπωλείο “Habeat records”

Με προσοχή στη λεπτομέρεια, απέραντη αγάπη για την μουσική και το βινύλιο, καθώς και ένα αξιοσημείωτο fan-base, το Habeat διευρύνεται μεταφέροντας από το 2014 την έδρα του στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε έναν άρτιο χώρο στον δεύτερο όροφο της οδού Παλλάδος 21 στην περιοχή του Ψυρρή. Στόχος, η δημιουργία ενός πολυχώρου ικανού, τόσο για να εξυπηρετήσει το απαιτητικό κοινό που απαρτίζει το ρεύμα της strictly vinyl κουλτούρας, όσο και για να φιλοξενήσει πολιτισμικές εκδηλώσεις και δρώμενα λειτουργώντας ως ένα ξεχωριστό project space. Με πυρήνα την ηλεκτρονική μουσική, με μια μοναδική συλλογή νέων κυκλοφοριών και second hand, αλλά και με ένα εντυπωσιακό lineup καλλιτεχνών – η παρουσίαση των οποίων θα ανακοινώνετε σταδιακά κατά τι διάρκεια του χρόνου – η ομάδα του Habeat Records σκοπεύει να κάνει για ακόμα μια χρονιά αισθητή την παρουσία της.

Cannibal radio

Cannibal : Το αβυσσαλέο oν που προσπαθεί αιναέως να θρέψει την ατέρμονη πεινά του μέσω μουσικών ερεθισμάτων στη ζούγκλα του διαδικτύου.

Επιστημονική ομάδα ονόματι CANNIBAL με πολυετή έρευνα στο μουσικό χώρο διοχεύτευσε την συσχέτιση των bpm σε διαδυκτιακή συχνότητα. Τα αποτελέσματα του πειράματος είναι live στο www.cannibalradio.com.

Ένα internet radio με βασικό σκοπό την απόκονσερβοποίηση της μουσικής πραγματικότητας. Μέσα σε μόλις 5 χρόνια, 29 παραγωγοί με 24 εκπομπές εβδομαδιαίως, εκφράζονται μουσικά, και χωρίς στερεότυπα ή προκαταλήψεις με στόχο να ξυπνήσουν το «κανίβαλλο» που βρίσκεται κρυμμένος μέσα μας.

– Το Live in Athens: Ανοίγουμε το σπίτι μας.  Ο Αντρέας, ο Αντώνης, ο Βασίλης και ο Βαρνάβας ανοίγουν το καινούριο τους «σπίτι» στο ισόγειο της Ναυάρχου Αποστόλη 10 για πρώτη φορά και μας προσκαλούν σε μια μέρα γνωριμίας και δημιουργικότητας.

Τι θα συμβεί εκεί; Πρωινό-έκπληξη για όσους έρθουν από νωρίς, βόλτες στη γειτονιά σε συνεργασία με τους Athens Insiders, δημιουργία posters για την Αθήνα μας, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί στο δρόμο. Κοπιάστε!


Για το Live in Athens

To Live in Athens είναι μια εναλλακτική πρόταση διαμονής στην Αθήνα, που ήδη βρίσκεται ανάμεσα στις top επιλογές του TripAdvisor. Με ιδιαίτερα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και αληθινά φιλική προσέγγιση προς τους επισκέπτες, οι δημιουργοί του Live in Athens είναι αφοσιωμένοι σε έναν κοινό σκοπό: Να προσφέρουν στους επισκέπτες της πόλης μας μια ποιοτική και αυθεντική Αθηναϊκή εμπειρία.