Πέντε χρόνια μας χωρίζουν πια από τη «Νεροποντή» και ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει σήμερα με τον «πιο αληθινό», όπως λέει ο ίδιος, δίσκο του μέχρι τώρα, με τίτλο «Μικρή Βαλίτσα».
 

Ο δίσκος που ο καλλιτέχνης αφιερώνει «σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν» προέκυψε ως εξής:
 
«Κόντεψα να φύγω από την Ελλάδα τρεις φορές τα τελευταία χρόνια», αποκαλύπτει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο σημείωμά του. «Τι θα έβαζα σε μια μικρή αποσκευή; Τι θα κρατούσα από τον τόπο, την εποχή και τον εαυτό που θα άφηνα; Πώς συσκευάζονται ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος, όσα δηλαδή κάνουν τον κάθε έναν μας αυτό που είναι; Ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα, αυτά που, για να χωρέσουν, πρέπει να αφαιρεθεί κάτι άλλο;».
 
Και συνεχίζει: «Όπως, φεύγοντας βιαστικά οι πρόσφυγες, παίρνουν μαζί τα στέφανα και τις φωτογραφίες τους, έτσι έκλεισα στη Μικρή Βαλίτσα κάποια λαϊκά τραγούδια, ανάμεσα σε εικόνες του προσώπου και του καιρού μας. Επιστρέφοντας χωρίς να έχω φύγει, την ανοίγω πάλι, για να βρω μικρά κομμάτια μνήμης, τη θολή συνείδηση της τωρινής στιγμής και την προσμονή της μέρας που θα έρθει – κι ας μην έρθει. Όλα μαζί ανάκατα, μπερδεμένα, στριμωγμένα κι ακριβά».

 
Στα 13 τραγούδια του άλμπουμ, από τα οποία έχει ήδη ξεχωρίσει το κομμάτι «Πάντα Θα Ξημερώνει», τη σύνθεση, τους στίχους και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο ίδιος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, εκτός από το «Χατζιδακιάς» για το οποίο μελοποιήθηκαν στίχοι του Νίκου Γκάτσου, γραμμένοι για τον Μάνο Χατζιδάκι και το «Η Μάνα Μου Το Πάσχα», στο οποίο έχει γράψει στίχους ο πατέρας του, Άντης Ιωαννίδης.
 

Επίσης, να σημειωθεί ότι στο τραγούδι «Χατζιδακιάς» συμμετέχει η Μαρία Φαραντούρη και στο «O Τιμονιέρης» ο Σωκράτης Μάλαμας.
 
Το εξώφυλλο του δίσκου φιλοτέχνησε, όπως πάντα, ο Άντης Ιωαννίδης.
 

Επίσης πραγματοποιήθηκε και η ακρόαση-παρουσίαση του νέου δίσκου στο studio Sierra, παρουσία του καλλιτέχνη, των συντελεστών, αλλά και της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον τραγουδοποιό.
 

Το άλμπουμ «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, κυκλοφορεί όπως και η υπόλοιπη δισκογραφία του, από την Cobalt Music.
 
 
Αναλυτικά τα τραγούδια του δίσκου έχουν ως εξής:

1. Πάντα Θα Ξημερώνει
2. Ο Χορτάτος
3. Πολιτική Τοποθέτηση
4. Που Πεθαίνουν Τόσα Πουλιά
5. Μια Χούφτα Γη
6. Η Ωραία Του Χωριού
7. Χωρισμός
8. Χατζιδακιάς
9. Η Μάνα Μου Το Πάσχα
10. Τι Περιμένεις Πια
11. Μικρή Βαλίτσα
12. Ο Τιμονιέρης
13. Η Μέρα Που Θα ‘Ρθει

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τραγούδια από τον νέο, υπό κυκλοφορία δίσκο του, για τρία ακόμη Παρασκευο- Σάββατα.