Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2014 την ατομική έκθεση του Περικλή Γουλάκου με τίτλο «Βιογραφικόν».

Στην αποθήκη του νου της παιδικής ηλικίας στην οδό Χολαργού και μετέπειτα Ελ. Βενιζέλου στο Χαλάνδρι,τα διάφορα άχρηστα πράγματα φαντάζουν περίεργα σε συναντήσεις αλλοπρόσαλλες και παράξενες. Η φαντασία εδώ έχοντας το άλλοθι του χρόνου με το μέρος της, σκηνοθετεί ζωγραφιζοντας και έχοντας υπ´ όψιν της τη θαυμάσια έκφραση περιγραφής “Ορατόν τε πάντων και αοράτων”.

Ο Περικλής Γουλάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Χαρακτική και Κεραμική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας 1972-1977 (υποτροφία στην Κεραμική και έπαινο στην Χαρακτική). Από το 1999 μέχρι το 2007 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στον τομέα Χαρακτικής και από το 2007 διδάσκει στην Σχολή Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. Έχει πραγματοποιήσει 27  ατομικές εκθέσεις  και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη Αθήνας, Υπουργείο Πολιτισμού, Πινακοθήκη Ρόδου, Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φλώρινας, Πινακοθήκη Καλαμάτας, Μουσείο Βορρέ και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.