Το metamatic:taf με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσιάζει την έκθεση Nulla dies sine linea/ Ούτε Μέρα Χωρίς Γραμμή που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Nulla dies sine linea / Ούτε Μέρα Χωρίς Γραμμή. Με την ρήση αυτή του αρχαίου ζωγράφου Απελλή, ταυτοποιείται αισθητικά η μορφή της χαρακτικής και των παραδοσιακών γραφικών τεχνών. Κάθε μέρα και ”μια γραμμή” σχεδιασμού και χάραξης.

Η χαρακτική είναι γέννημα της τυπογραφίας και το αντίστροφο. Σκοπός της είναι η ύπαρξη ενός αυθεντικού έργου σε πολλαπλά αντίτυπα. Είναι μια τέχνη που σαν σκοπό της έχει να καθίσταται πάντα προσιτή σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.

Επτά νέοι καλλιτέχνες/χαράκτες με συνδετικό μεταξύ τους κρίκο την αγάπη για την επιβίωση της αυθεντικής χαρακτικής καλύπτουν με τα έργα τους (χαρακτικά και δείγματα αυθεντικών βιβλίων) τις βασικές μορφές της παραδοσιακής έντυπης τέχνης. Σε μια προσπάθεια σύζευξης τεχνικής-θεωρητικής αναζήτησης , παράλληλα με μια διδακτική προς το θεατή  πρόθεση.  

Συμμετέχουν: Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Πανταζής Τσέλιος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Φώτης Βάρθης, Χρήστος Βελισσάρης, Γιάννης Σωτηρίου, Μαίρη Πολυδώρου.

Επιμέλεια: Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Πανταζής Τσέλιος, Μιλτιάδης Πεταλάς