Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Σώζοντας τη φάρμα

Σώζοντας τη φάρμα
Η Bernier/Eliades Gallery θα φιλοξενεί από τις 2 Οκτωβρίου τα έργα της καινοτόμου εικαστικού Marnie Weber, σε μία έκθεση με τίτλο Saving the farm.

Η Αμερικανή Marnie Weber είναι μία καλλιτέχνης που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το σύνολο του έργου της περιλαμβάνει φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φιλμ, βίντεο, ενώ παράλληλα είναι και μουσικός, έχοντας το δικό της εναλλακτικό ροκ γκρουπ, το Spirit Girls, ενώ έχει και δύο solo album.

Μεγάλο μέρος της τέχνης της Weber περιστρέφεται γύρω από μία επαναλαμβανόμενη επιλογή χαρακτήρων. Για παράδειγμα, ένα ζώο που απαντάται συχνά στη δουλειά της είναι η αρκούδα, η οποία συνδέεται με την ελληνική θεά Άρτεμη.

Οι χαρακτήρες, μεταξύ άλλων, τοποθετούνται σε ένα ζωηρό και πολύχρωμο περιβάλλον ή μέσα σε σκοτάδι πυκνό. Η δουλειά της πιο συχνά επικεντρώνεται σε περιπέτειες γυναικών, οι οποίες μερικές φορές έχουν τη μορφή μισών ανθρώπων, μισών ζώων, με στοιχεία που έχουν αποκοπεί από πορνογραφικά περιοδικά, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με ωχρή όψη, γνωστές ως Spirit Girls.

Η δουλειά της παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς δίνει την αίσθηση ότι κινείται μεταξύ δύο παράλληλων ζωών. Εκφράζει τόσο τον αληθινό κόσμο, όσο και έναν κόσμο που δεν υπάρχει, αλλά αν υπήρχε θα μπορούσε να μας πει κάτι…

Η συγκεκριμένη δουλειά της, με τίτλο Saving the farm, τοποθετεί τις γυναίκες σε μία φάρμα, δημιοργώντας μία τεράστια αντίθεση, με τα χρώματα της φάρμας και της ωχρής όψης των προσώπων και της στάσης του σώματος.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
cosmos unbaptized: Έκθεση του KREUZ στην Dépôt Art Gallery
12.07.2016 16:28
Η Dépôt Art Gallery, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρες 20:00 – 23:00 στα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού καλλιτέχνη KREUZ με τίτλο: «cosmos unbaptized».
Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery
25.05.2016 10:50
Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.