Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σώζοντας τη φάρμα

Σώζοντας τη φάρμα
Η Bernier/Eliades Gallery θα φιλοξενεί από τις 2 Οκτωβρίου τα έργα της καινοτόμου εικαστικού Marnie Weber, σε μία έκθεση με τίτλο Saving the farm.

Η Αμερικανή Marnie Weber είναι μία καλλιτέχνης που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το σύνολο του έργου της περιλαμβάνει φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φιλμ, βίντεο, ενώ παράλληλα είναι και μουσικός, έχοντας το δικό της εναλλακτικό ροκ γκρουπ, το Spirit Girls, ενώ έχει και δύο solo album.

Μεγάλο μέρος της τέχνης της Weber περιστρέφεται γύρω από μία επαναλαμβανόμενη επιλογή χαρακτήρων. Για παράδειγμα, ένα ζώο που απαντάται συχνά στη δουλειά της είναι η αρκούδα, η οποία συνδέεται με την ελληνική θεά Άρτεμη.

Οι χαρακτήρες, μεταξύ άλλων, τοποθετούνται σε ένα ζωηρό και πολύχρωμο περιβάλλον ή μέσα σε σκοτάδι πυκνό. Η δουλειά της πιο συχνά επικεντρώνεται σε περιπέτειες γυναικών, οι οποίες μερικές φορές έχουν τη μορφή μισών ανθρώπων, μισών ζώων, με στοιχεία που έχουν αποκοπεί από πορνογραφικά περιοδικά, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με ωχρή όψη, γνωστές ως Spirit Girls.

Η δουλειά της παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς δίνει την αίσθηση ότι κινείται μεταξύ δύο παράλληλων ζωών. Εκφράζει τόσο τον αληθινό κόσμο, όσο και έναν κόσμο που δεν υπάρχει, αλλά αν υπήρχε θα μπορούσε να μας πει κάτι…

Η συγκεκριμένη δουλειά της, με τίτλο Saving the farm, τοποθετεί τις γυναίκες σε μία φάρμα, δημιοργώντας μία τεράστια αντίθεση, με τα χρώματα της φάρμας και της ωχρής όψης των προσώπων και της στάσης του σώματος.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
What is the time in Istanbul, έκθεση της Ardan Özmenoğlu στη Nitra Gallery στην Αθήνα
20.01.2017 11:22
Η Nitra Gallery ανοίγει τις πόρτες της στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την ατομική έκθεση της Τουρκάλας εικαστικού Ardan Özmenoğlu με τίτλο ‘What is the time in Istanbul’.
cosmos unbaptized: Έκθεση του KREUZ στην Dépôt Art Gallery
12.07.2016 16:28
Η Dépôt Art Gallery, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρες 20:00 – 23:00 στα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού καλλιτέχνη KREUZ με τίτλο: «cosmos unbaptized».
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.