Η Bernier/Eliades Gallery θα φιλοξενεί από τις 2 Οκτωβρίου τα έργα της καινοτόμου εικαστικού Marnie Weber, σε μία έκθεση με τίτλο Saving the farm.

Η Αμερικανή Marnie Weber είναι μία καλλιτέχνης που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το σύνολο του έργου της περιλαμβάνει φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φιλμ, βίντεο, ενώ παράλληλα είναι και μουσικός, έχοντας το δικό της εναλλακτικό ροκ γκρουπ, το Spirit Girls, ενώ έχει και δύο solo album.

Μεγάλο μέρος της τέχνης της Weber περιστρέφεται γύρω από μία επαναλαμβανόμενη επιλογή χαρακτήρων. Για παράδειγμα, ένα ζώο που απαντάται συχνά στη δουλειά της είναι η αρκούδα, η οποία συνδέεται με την ελληνική θεά Άρτεμη.

Οι χαρακτήρες, μεταξύ άλλων, τοποθετούνται σε ένα ζωηρό και πολύχρωμο περιβάλλον ή μέσα σε σκοτάδι πυκνό. Η δουλειά της πιο συχνά επικεντρώνεται σε περιπέτειες γυναικών, οι οποίες μερικές φορές έχουν τη μορφή μισών ανθρώπων, μισών ζώων, με στοιχεία που έχουν αποκοπεί από πορνογραφικά περιοδικά, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με ωχρή όψη, γνωστές ως Spirit Girls.

Η δουλειά της παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς δίνει την αίσθηση ότι κινείται μεταξύ δύο παράλληλων ζωών. Εκφράζει τόσο τον αληθινό κόσμο, όσο και έναν κόσμο που δεν υπάρχει, αλλά αν υπήρχε θα μπορούσε να μας πει κάτι…

Η συγκεκριμένη δουλειά της, με τίτλο Saving the farm, τοποθετεί τις γυναίκες σε μία φάρμα, δημιοργώντας μία τεράστια αντίθεση, με τα χρώματα της φάρμας και της ωχρής όψης των προσώπων και της στάσης του σώματος.