Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Οι Rebetien στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι Rebetien στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το μουσικό συγκρότημα Rebetien, γνωστό στο χώρο του ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, φιλοξενείται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, για να παρουσιάσει νέες εκτελέσεις άγνωστων κομματιών, ιδωμένων υπό τη δική του καλλιτεχνική προσέγγιση, αλλά και να παρουσιάσει τα πρώτα του βήματα στη δημιουργία. Το μπουζούκι, το βιολί , το ακορντεόν, η ρεμπέτικη κιθάρα υποδέχονται στην παρέα τους το κοντραμπάσο και καλούν τους ακροατές σε μια σύγχρονη μουσική περιπλάνηση. Οι μουσικοί προσεγγίζουν με σεβασμό τη λαϊκή παράδοση και την προεκτείνουν με αυτοσχεδιαστική διάθεση στο παρόν μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.

 

Χαρακτηριστικό στοιχείο της μουσικής τους αποτελεί η προσπάθεια μετάδοσης μιας μουσικής παράδοσης με αφετηρία το αστικό τραγούδι, όπως έχει αποτυπωθεί στους πρώτους ελληνικούς δίσκους γραμμοφώνου, και τις προεκτάσεις του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Η έμφαση που δίνεται στο φυσικό ήχο των οργάνων και στο επιλεκτικό ρεπερτόριο ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο και παραπέμπει στα μουσικά ακούσματα της περιόδου του μεσοπολέμου.

 

Λίγα λόγια για τους Rebetien

Το μουσικό συγκρότημα Rebetien αποτελεί μια παρέα νέων μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και δικές τους συνθέσεις.

 

Η διάθεση για πειραματισμό στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση σημαδεύει μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση των ήδη γνωστών ακουσμάτων. Το μεγάλο φάσμα του ρεπερτορίου και η εκφραστική δεινότητα των μουσικών είναι ικανά να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό έως άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό.

 

Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και της ελληνικής επαρχίας.

 

Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι | Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, τραγούδι | Γιάννης Ζαρίας: βιολί | Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι | Κώστας Τσαρούχης: κοντραμπάσο

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
16 sounds per second με τους EOS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2016 11:51
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Οι Usurum επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
18.02.2016 14:30
Οι Usurum, έπειτα από τις περσινές τους συναυλίες και μια επιτυχημένη βραδιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, επιστρέφουν στην Κυψέλη για δύο Τετάρτες, με μια μουσική παράσταση μικρής διάρκειας.
Η Χριστίνα Μαξούρη για δύο ακόμα βραδιές στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.02.2016 15:32
Αφού ανέβηκαν σε τραίνα, λεωφορεία κι αεροπλάνα και πέρασαν βουνά, ποταμούς και πεδιάδες, τα 'Δανεικά Παπούτσια' επιστρέφουν στην Αθήνα για δύο βραδιές, αποχαιρετώντας τον χώρο απ' όπου ξεκίνησαν. Με σταθερούς συνοδοιπόρους τον Φώτη Σιώτα στο βιολί, τη βιόλα και το τραγούδι και τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, περπατούν ξανά, τις Τετάρτες 9 & 16 Μαρτίου, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.