Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Big Baby του Frank Moher, στο θέατρο Κάτω απ’τη Γέφυρα

Big Baby του Frank Moher, στο θέατρο Κάτω απ’τη Γέφυρα

Το θεατρικό σχήμα ομάΔα , φέρνει από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στη σκηνή του «θεάτρου Κάτω απ’ τη Γέφυρα» ένα παράξενο, μεγάλο μωρό.  Στην κούνια του κρύβει  ένα «συγνώμη» κι ένα «σ’ αγαπώ».  Διαπιστώνει πως   ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος και πως  κάποιες φορές   θα πρέπει να δεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι και να πηγαίνουμε παρακάτω γιατί η ζωή δεν περιμένει.

 

Το θεατρικό έργο «Big Baby»  του καναδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Frank Moher, παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεατρικό σχήμα ομάΔα , σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωάννας  Μπακαλάκου τον χειμώνα του 2014 στο θέατρο «Αλκμήνη» και σημείωσε μεγάλη επιτυχία , συμπληρώνοντας 18 παραστάσεις . Παρουσιάστηκε επίσης  στο «Θέατρο Κρήτης» στο Ηράκλειο Κρήτης για τρεις sold out παραστάσεις.  Το έργο , γραμμένο το 2004, είναι μια «μαύρη» κωμωδία που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο Frank Moher είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας  και έργα του έχουν παιχτεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο από την Καλιφόρνια και το Τορόντο έως το Τόκυο και το Κόσσοβο. Στην Ελλάδα παίζεται έργο του πρώτη φορά.

 

Υπόθεση:

Η Λιζ και η Νταίϊζη  ζουν σε μια πολυκατοικία κάποιας καλής συνοικίας του κέντρου, κάποιας μεγαλούπολης. Δέχονται την επίσκεψη ενός νέου άντρα, του Άλεξ,  ο οποίος  ισχυρίζεται πως είναι κάποιος  που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι… όταν  θα φύγει έτσι απότομα όπως ήρθε, οι ζωές των δύο γυναικών θα έχουν αλλάξει για πάντα.

 

Παίζουν :  Τερέζα Κρητικού, Ιωάννα Μπακαλάκου,  Ιωακείμ Κάσδαγλης, 

Μετάφραση/Σκηνοθεσία :  Ιωάννα  Μπακαλάκου

Μουσική  : Σοφία Κουρτίδου

Κοστούμια/ Σκηνικά  :  Βασιλική  Σύρμα

Φωτισμοί : Απόστολος Στράντζαλης

Φωτογραφίες: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Γραφιστική  επιμέλεια : Παντελής Χατζηιορδάνογλου

Videoart : Μ - word – Μιχάλης Ευθυμίου

Ηθοποιοί  videoart : Αγγελική Αναγνωστοπούλου,  Ιωακείμ  Κάσδαγλης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Τερέζα Κουίκ

Hairstyling: Ιωακείμ Κάσδαγλης       

Μακιγιάζ : Τερέζα Κρητικού

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα στο Εθνικό Θέατρο!
16.12.2016 11:45
Τις φετινές γιορτές το Εθνικό Θέατρο μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό θεατρικό «ταξίδι», σε ένα σύμπαν δημιουργίας, φαντασίας και ονείρου, μέσα από έξι διαφορετικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στις σκηνές του!
Το στοίχημα, της Χρύσας Αποστολάτου στο θέατρο Radar
09.11.2016 17:26
Η Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου ΕΙΚ’ΑΣΜΑ παρουσιάζει στο θέατρο Ραντάρ το θεατρικό έργο της Χρύσας Αποστολάτου «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 28 Νοεμβρίου.
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Η Αγγελική, από τους Fly Theatre επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
26.10.2016 14:52
Mετά τη συμμετοχή τους, για πέμπτη φορά, στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δώμα του Θέατρου του Νέου Κόσμου την περσινή χρονιά και επιστρέφει από τις 11 Νοεμβρίου 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Κάτω Χώρο του ίδιου Θεάτρου
Πέντε σιωπές, της Σίλα Στίβενσον, για 3η χρονιά στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
29.09.2016 11:24
Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα παρουσιάζει για 3ο χρόνο το έργο της Shelagh Stephenson, Πέντε σιωπές.