Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

3η Κινηματογραφική Εβδομάδα Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ινστιτούτο Γκαίτε

3η Κινηματογραφική Εβδομάδα Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η 3η Κινηματογραφική Εβδομάδα φέτος θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 3,4,6 & 7 Νοεμβρίου 2014 στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Συνδιοργανωτές της Κινηματογραφικής Εβδομάδας Αθήνας είναι η Α, Β, Γ και Δ  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων).

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδίασαν τον εκπαιδευτικό θεσμό της Κινηματογραφικής Εβδομάδας Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους που υλοποιείται στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό επεκτείνεται φέτος γεωγραφικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.  Λάτση. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου και του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους που συντονίζουμε από κοινού με τη Δημόσια Τηλεόραση , το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Διεύθυνση εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχετικές ειδήσεις
 Ταινίες μικρού μήκους από το Πάντειο στο Τριανόν
24.10.2016 12:38
Οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ετοιμάζουν μια κινηματογραφική βραδιά και με χαρά μας παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Το Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών
19.04.2016 12:51
Παγκόσμια πρεμιέρα στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών θα κάνει η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη με τίτλο Limbo. H ταινία είναι μία από τις μόλις 10 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.
Limbo: Η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών
19.04.2016 12:05
Παγκόσμια πρεμιέρα στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών θα κάνει η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη με τίτλο Limbo.
Scopophilia: Κινηματογραφιστές από τη Θεσσαλονίκη ζητούν τη βοήθειά σας!
07.03.2016 13:34
Η κινηματογραφική ομάδα που δημιούργησε τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Το Μπαλόνι, e-Social και White Collar βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της με τίτλο “Scopophilia” και ζητά τη βοήθειά σας!