Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

bookwave 2014 στο Μουσείο Μπενάκη

bookwave 2014 στο Μουσείο Μπενάκη

Το bookwave 2014, η πρωτότυπη δράση με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, θα φιλοξενηθεί και φέτος από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη , Κτήριο Οδού Πειραιώς.


To bookwave οργανώνεται από το Library4all, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, προσηλωμένη στη διά βίου μάθηση και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.


To πρώτο bookwave, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική. Υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, φορείς, ιδιωτικά σχολεία, ιδρύματα και ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς και από το Project Cicero, μία ανάλογη δράση συλλογής βιβλίων για σχολεία της Νέας Υόρκης. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.


Γιατί bookwave;

Για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Επιθυμία μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας βιβλιοθήκες σχολείων.


Θέλετε να προσφέρετε βιβλία;

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το bookwave 2014, προσφέροντας καινούρια βιβλία, που αγοράζετε από τα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία για το bookwave. Το bookwave δέχεται επίσης βιβλία που θα συγκεντρώσουν σχολεία της Αττικής μέσα από τις δικές τους δράσεις (book drives).


Εκδοτικοί οίκοι, ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία ακολουθούν το bookwave
Από τις 14 Οκτωβρίου θα λειτουργεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία Cosmote, Ιανός, Παπασωτηρίου και Public, ένα link με την ένδειξη bookwave 2014.

Πατώντας το κουμπί, βρίσκεστε μπροστά σε επιλογές από μία “λίστα επιθυμιών” (wish list) που προτείνουν για το bookwave 24 εκδοτικοί οίκοι και μπορείτε από εκεί να πραγματοποιήσετε την αγορά σας.


Οι εκδοτικοί οίκοι που μετέχουν στη δράση:

Άγκυρα, Αίολος, Αιώρα, Bell, Γκοβόστης, GEMA, Διάπλαση, Διόπτρα, Εκδόσεις Κόκκινο, Επόμενος Σταθμός, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καρυδάκη, Καστανιώτης, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Polaris, Σαββάλας, Στρατίκη, Susaeta και Ψυχογιός.


Πότε θα πραγματοποιηθεί το bookwave 2014;

Το bookwave 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση και ταξινόμηση των βιβλίων που θα προσφερθούν από ιδιώτες και εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων, καθώς και από σχολεία, θα γίνει από τις 14 ως τις 19 Νοεμβρίου. Η διάθεση των βιβλίων στα σχολεία, που θα έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 20 και 21 Νοεμβρίου. Στις 21 Νοεμβρίου το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη οργανώνει σε συνεργασία με το Library4all δωρεάν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς.


Πώς λειτουργεί το bookwave;

Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι έρχονται σε επαφή με το Library4all και δηλώνουν ότι επιθυμούν να αποκτήσουν βιβλία για να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.  Η περσινή εμπειρία κατέδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία των εκπαιδευτικών, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται στις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές της Αττικής.


Ποιοι στηρίζουν το bookwave;

Τη δράση στηρίζουν:
Το bookbook.gr
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
To Project Cicero της Νέας Υόρκης


Την καμπάνια επιμελήθηκε η διαφημιστική TRIBE/Grey και την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Stefi Productions υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Στέλλας Σερέφογλου.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίων του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη
14.02.2017 15:45
Οι Εκδόσεις Άγρα και το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, "Όψεις αδήλων" και "eμερολόγιο", την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς.
«Aldina»: Νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από τις εκδόσεις Gutenberg
10.11.2016 17:00
Οι εκδόσεις Gutenberg, που γιορτάζουν 50 χρόνια ιστορίας, εκδίδουν μια νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων με πολύ υψηλά κριτήρια, την «Aldina». Η Aldina κάνει τα δικά της εγκαίνια τον Νοέμβριο με την έκδοση τεσσάρων πολύ διαφορετικών μεταξύ τους βιβλίων, στοιχείο που δείχνει τον ανοιχτό και ευέλικτο χαρακτήρα της και την επιθυμία να ικανοποιηθεί ένα ευρύ κοινό απαιτητικών αναγνωστών.
Παρουσίαση ανθολογίας Οδυσσέα Ελύτη - Γιώργου Κουρουπού στο Μουσείο Μπενάκη
25.10.2016 12:07
Οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της πεντάγλωσσης ανθολογίας «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη.
 Ελένη Βερναδάκη. 1095°C: Παρουσίαση της έκδοσης στο Μουσείο Μπενάκη
04.10.2016 17:10
Το Μουσείο Μπενάκη, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, γιορτάζει την έκδοση μονογραφίας αφιερωμένης στο έργο της σημαντικής κεραμίστριας Ελένης Βερναδάκη, σε επιμέλεια και κείμενα της ιστορικού τέχνης Ευγενίας Αλεξάκη.
4ο Bazaar Βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη
28.04.2016 10:27
Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τρία προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το τέταρτο BAZAAR βιβλίων, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.