Τους Αλλοπαρμένους , έργο των Thomas Middleton και William Rowley, σε σκηνοθεσία  Κοραή Δαμάτη, υποδέχεται φέτος τον χειμώνα το θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Ο άλλος Σαίξπηρ, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Thomas Middleton  καθώς απροκάλυπτα αντιμοναρχικός, σύγχρονος και σήμερα όσο ποτέ  ήδη από τις αρχές του 17ου αιώνα ανέλυσε με δεξιοτεχνία την ψυχή και τη σεξουαλικότητα της γυναίκας  όλων των εποχών ανεξάρτητα από καταγωγή, ηλικία και κοινωνική θέση.

Πλάθοντας ολοκληρωμένους ρόλους δυνατών γυναικών με δική τους βούληση και ανεξάρτητη πορεία.Όμοια και οι ανδρικοί ρόλοι στο έργο του Middleton γενικά, αλλά και στους Αλλοπαρμένους ειδικότερα, είναι άνθρωποι με δική τους ηθική ταυτότητα.

Οι Αλλοπαρμένοι είναι κράμα σκοτεινής τραγωδίας με γκροτέσκο, έργο γραμμένο με απολύτως σύγχρονο, ρεαλιστικό λόγο και με κινηματογραφικούς ρυθμούς.

Η πλοκή του εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα που κινούνται  παράλληλα. Στο πρώτο , υπάρχει η ιστορία της Ιωάννας, κόρης του φρούραρχου του Alicante που ερωτεύεται τον Αλσεμέρο, άρχοντα από την Ιταλία, ενώ σε δύο μέρες πρόκειται να παντρευτεί αυτόν που έχει επιλέξει γι αυτήν ο άρχοντας πατέρας της και η ίδια έχει εγκρίνει.

Η Ιωάννα αποφασισμένη να φτάσει ακόμα και το έγκλημα προκειμένου να ζήσει με τον Αλσεμέρο, επιστρατεύει στο σχέδιο της διάφορους ανθρώπους από τον περίγυρο της. Το οποίο όμως παίρνει διαφορετική τροπή στη συνέχεια.

Στο δεύτερο, υπάρχει η γκροτέσκα ιστορία του Αλίμπιους, ηλικιωμένου ψυχίατρου και διευθυντή ασύλου, ο οποίος έχει παντρευτεί μια νέα και πολύ όμορφη κοπέλα την Ισαβέλλα, την οποία διεκδικούν πολυμήχανες μνηστήρες. Η πίστη της , όμως στον Αλίμπιους και η ατομική της αξιοπρέπεια ακυρώνει όλα τους τα σχέδια και εξευτελίζει τα τερτίπια τους και τους ίδιους. 
      
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αθανασοπούλου Σοφία,  Γεωργαλής Χρήστος, Καραμπέτσης Δημήτρης, Μαύρος Δημήτρης, Πολυζωίδης Ιωσήφ, Χουρδάκης Μανώλης, Χρυσάιδου Κορίνα, Χρυσομάλλης Λεωνίδας.