Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθια από την Αλγερία στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Παραμύθια από την Αλγερία στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Με παραμύθια από την Αλγερία συνεχίζεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης που οργανώνει και φέτος το Εργαστήρι Μαιρηβή.  


Συγκεκριμένα, ένας από τους σημαντικότερους αφηγητές της Γαλλίας, ο Καμέλ Γκενούν θα μας συστήσει έναν άνθρωπο «που πήρε δρόμο...» (Σάββατο 1η Νοεμβρίου), και θα μας πει την ιστορία του κοριτσιού με τα «χρυσά μαλλιά που μιλούσε στα πουλιά» (Κυριακή 2 Νοεμβρίου).


Παραστάσεις Αφήγησης

Καμέλ Γκενούν -  Γαλλία / Αλγερία

«Ο άνθρωπος που πήρε δρόμο...» Σάββατο 1  Νοεμβρίου 9μ.μ.

«Το κορίτσι με τα χρυσά μαλλιά που μιλούσε στα πουλιά» Κυριακή 2 Νοεμβρίου 6 μ.μ.

 
Οι παραστάσεις αφήγησης είναι στην γαλλική γλώσσα με παράλληλη μετάφραση –συναφήγηση από τον Στέλιο Πελασγό.


Ο Καμέλ Γκενούν γεννήθηκε το 1953 στο νότο της Γαλλίας, από μητέρα γαλλίδα και πατέρα αλγερινό. Έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην Αλγερία και επέστρεψε στην Γαλλία το 1962. Δούλεψε στα λιμάνια, στα φορτηγά και στις οικοδομές πριν να αφιερωθεί στην κοινωνικοπολιτιστική εμψύχωση.

Το 1987 ανακαλύπτει τον κόσμο της αφήγησης και αρχίζει την μαθητεία του δίπλα στους μάστορες της πρώτης γενιάς της αναβίωσης της αρχαίας αυτής τέχνης, μέχρι να γυρίσει στις ρίζες και να βρει τον δικό του δρόμο.

Σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αφηγητές της Γαλλίας και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ και συνιδρυτής της «Πορείας των παραμυθάδων» ένα πεζοπορικό φεστιβάλ που κάθε χρόνο περνά από διαφορετικά χωριά της Γαλλίας και των γαλλόφωνων περιοχών.

Οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται από μεγάλη μουσικότητα στην φωνή και στις κινήσεις, πολλές μάλιστα έχουν δημιουργηθεί μαζί με μουσικούς.


Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ: http://www.mairivi.gr/apps/gr/gcn/parastaseis/spag/18_1409132028.html


Λίγα λόγια για το φεστιβάλ...

Κούκλες από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν για δεύτερη συνεχή χρόνια στην Αθήνα, με αφορμή το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, που  πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο του 2015 στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Χάρτινες και πάνινες, μικρές και μεγάλες, κατασκευασμένες από τα πιο απίθανα υλικά, αλλά και θέατρο σκιών ή μαριονέτες, με χώρα προέλευσης την Ιταλία, την Ισπανία, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Αλγερία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Τουρκία, έρχονται να μας πουν τη δική τους ιστορία...

Την ίδια περίοδο, οι κουκλοπαίκτες θα μας μάθουν να φτιάχνουμε κούκλες στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργαστηρίων, ενώ παραμυθάδες και αφηγητές απ' όλο τον κόσμο, σημαντικοί  άνθρωποι του λόγου και της μνήμης θα μας μεταφέρουν στην «παιδική ηλικία του κόσμου» και θα μας μυήσουν στη μαγική τέχνη του παραμυθιού.

Σχετικές ειδήσεις
«Οι τρεις Χιονάνθρωποι» στο Εργαστήρι Μαιρηβή
22.11.2016 10:25
Στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” ξεκινά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, η παράσταση θεάτρου Κούκλας «Οι τρεις Χιονάνθρωποι».
Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
03.11.2016 16:55
Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Ιταλό μαριονετίστα Ρικάρντο ντι Λάουρο, με την παράσταση κουκλοθέατρου: “Ο Newton και η πεταλούδα”, τις Κυριακές 20 και 27 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ.
«Ο μισοκοκοράκος» μόνο για 3 παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή!
27.10.2016 15:22
Ξεκινούν οι κουκλοπαραστάσεις στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” με την παράσταση «Ο μισοκοκοράκος» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και μόνο για 3 Κυριακές!
Κουκλοπαραστάσεις 2016 - 2017 στο Εργαστήρι Μαιρηβή
25.10.2016 16:27
Τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις που αγάπησε το παιδικό κοινό παρουσιάζονται φέτος στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»: «Ο μισοκοκοράκος», «Οι τρεις Χιονάνθρωποι» και «Τα μαγικά σεντούκια».
Οι La Mar de Marionetas από την Ισπανία στο Εργαστήρι Μαιρηβή
26.02.2016 15:36
Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα που διοργανώνει το "Εργαστήρι Μαιρηβή" και για το μήνα Μάρτιο, καλεσμένη είναι η πολυβραβευμένη ομάδα μαριονέτας La Mar de Marionetas από την Ισπανία.