Η Nirit Rechavi έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Κουμαριά residency (Medea Electronique), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη από τις 19 έως τις 31/10/2014. Επηρεασμένη από την έρευνα που κάνει εκεί, θα προσφέρει ένα ανοιχτό εργαστήριο αυτοσχεδιασμού στον Κινητήρα την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014.

Το εργαστήριο θα είναι ανοικτό για όλους, ανεξαρτήτως εμπειρίας και δεξιοτήτων. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι περίεργοι για τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργία μέσα από την κίνηση.

Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο μέσα από το σώμα μας, συνδυάζοντας την ατομική κίνηση, τη συνεργασία σε μικρές ομάδες και ζευγάρια και μια ομαδική προσπάθεια αυτοσχεδιασμού. Μια απαλή προθέρμανση, μέσω της αναπνοής και του release, θα μας οδηγήσει στη διερεύνηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων μας αναφορικά με την παρακολούθηση, την απάντηση, την αντίδραση, την αλληλεπίδραση, τη καθοδήγηση και την ακολούθηση. Αφουγκραζόμενοι το σώμα μας και τα σώματα των υπολοίπων μέσα στο χώρο, θα ψάξουμε για μια επέκταση των αισθήσεων και των κινήσεών μας. Θα διερευνήσουμε τη σύνδεση και συσχέτιση των σωμάτων μας με το χώρο και με τους άλλους, αναπτύσσοντας πιο ακριβείς και σαφείς προθέσεις και κίνητρα. Θα διερευνήσουμε επίσης την τοπογραφία και τη χαρτογράφηση του χώρου που μας περιβάλλει και τις αλληλεπιδράσεις που συναντάμε στα μοντέλα που δημιουργούμε.

Βιογραφικό:

Η Nirit Rechavi είναι χορεύτρια, χορογράφος, ηθοποιός και μια διεπιστημονική καλλιτέχνης. Κατέχει πτυχίο χορού και Παιδείας, μελέτες New-Media, και μελέτες για MA στο πρόγραμμα Διακλαδικής των τεχνών.Η  Nirit είναι επίσης δασκάλα χορού, τόσο για παιδιά όσο και ενήλικες, ενώ αναπτύσσει και καθοδηγεί την αυτοσχεδιαστική κίνηση σε ερευνητικά εργαστήρια στο Ισραήλ και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια και ηθοποιός σε πολλές παραγωγές και έχει χορογραφήσει και δημιουργήσει βίντεο-τέχνης για διάφορα έργα.