Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Σαν άυλο πετούμενο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Σαν άυλο πετούμενο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Στον απόηχο των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραστασιακού δρώμενου «… Σαν άυλο πετούμενο….», με θέμα, τη θέση της γυναίκας στον πόλεμο και στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

 

Η παράσταση , που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Νέων - YOU.C.I., της ερευνητικής και καλλιτεχνικής ομάδας δ ρ Υ ο ς τ ο Π ο ι και της Ομάδας Μελέτης Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», στηρίζεται σε δραματοποιημένα κείμενα της συγγραφέως – λογοτέχνιδας, Γιώτας Φωτιάδου – Μπαλαφούτη και επιχειρεί να εντάξει τη γυναίκα σε μια ιστορική συνέχεια, από τον απώτερο πολιτισμό της Αρχαιότητας, μέχρι σήμερα.

 

Η σκηνοθεσία είναι της Άννας Λάζου και η παράσταση πλαισιώνεται από χορευτικά δρώμενα και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Δ. Λαζαρίδη, Π. Αποστολίδη και Κ. Ξωμερωτάκη, που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα του Ελληνικού πολιτισμού, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικό υλικού.

 

Η συγγραφέας και ποιήτρια Γιώτα Φωτιάδου – Μπαλαφούτη, με καταγωγή από τη Βέροια της Μακεδονίας, εμφανίστηκε στα γράμματα με το βιβλίο ποιημάτων της «Σκιρτήματα»,  στις εκδόσεις Κέδρος, το 1973. Έχει βραβευθεί με το Πρώτο Βραβείο «Μενέλαου Λουντέμη» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και με το Πρώτο Βραβείο της πνευματικής Εστίας «Τάκη Τρανούλη». Έργα της έχουν μεταφρασθεί στα Αλβανικά, Πολωνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ουγγρικά και στα Αγγλικά. Αποσπάσματα κειμένων της έχουν περιληφθεί σε εγχειρίδια του Δημοτικού Σχολείου και του Λυκείου!

 

Ο Δήμος Μαρκόπουλου απευθύνει κάλεσμα συλλογής τροφίμων μακράς διαρκείας, στο χώρο της παράστασης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ερωφίλη, του Γεωργίου Χορτάτση στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
07.07.2016 15:01
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΕΡΩΦΙΛΗ», την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 9:15 το βράδυ, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
«Οι Επιτρέποντες» του Μενάνδρου στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
24.06.2016 15:47
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην κωμωδία του Μενάνδρου, «Οι Επιτρέποντες (Οι προσφεύγοντες σε διαιτησία)», σε διασκευή – σκηνοθεσία του Γιώργου Ματαράγκα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, που θα παρουσιαστεί από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
Εμιgrέδες, του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο Black Box
17.05.2016 10:49
Στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μια σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, για λίγες μόνο παραστάσεις, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα.
Το Σώσε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής”
22.02.2016 13:31
Η απολαυστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής” στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 21.00.
Φαύστα του Μποστ από την Θεατρική Ομάδα Λέρου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου
22.02.2016 12:00
Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει την κωμωδία «Φαύστα» του Μποστ, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου.