Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

O Λεωνίδας Καβάκος νικητής του Gramophone Award - Καλλιτέχνης της Χρονιάς

O Λεωνίδας Καβάκος νικητής του Gramophone Award - Καλλιτέχνης της Χρονιάς

O Λεωνίδας Καβάκος κέρδισε το Gramophone Award - Καλλιτέχνης της Χρονιάς. To βραβείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και είναι το μόνο Gramophone Award που αποφασίζεται από ψηφοφορία του κοινού διεθνώς.
 

Ο φημισμένος Έλληνας βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος κέρδισε το ξεχωριστό βραβείο “Καλλιτέχνης της Χρονιάς” στα φετινά Gramophone Classical Music Awards, που έλαβαν χώρα στην πλατεία St. Johns Smith, στο Λονδίνο στις 17 Σεπτεμβρίου.


Το βραβείο Gramophone συχνά αναφέρεται ως το "Oscar" της κλασσικής μουσικής.
 

Όταν έλαβε το βραβείο του από την τρομπετίστα Alison Balsom, ο 46χρόνος μουσικός ήταν βαθιά συγκινημένος και είπε “δεν υπάρχει τρόπος να πετύχει κανείς μόνος του”, και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που είναι κοντά του και όλους τους ανθρώπους που είχε “το προνόμιο να δημιουργήσει μουσική μαζί
τους”.

 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τo βραβείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και είναι το μόνο Gramophone Award που αποφασίζεται από ψηφοφορία του κοινού διεθνώς. Οι προηγούμενοι νικητές του υψηλού κύρους βραβείου είναι οι Alison Balsom, Joseph Calleja, Gustavo Dudamel και Joyce DiDonato.
 

Με σημείο αναφοράς την υποψηφιότητα για το βραβείο, το Gramophone Magazine εγκωμίασε τόσο την ηχογράφηση του Καβάκου όσο και την ερμηνεία του έργου του: “o Καβάκος είχε μία εκπληκτική χρονιά, δίνοντας παραστάσεις σε κάποιες από τις καλύτερες σκηνές του κόσμου, με τις καλύτερες ορχήστρες, πέρασε στην καθολική αναγνώριση. Ηχογράφησε τις ‘The Violin Sonatas’ του Brahms με τoν Chailly και την Gewandhaus Orchestra για την Decca (‘απόδειξη του αφθόνου πάθους και την ιδιοσυγκρασίας’ σύμφωνα με τον Duncan Druce τον περασμένο Δεκέμβρη) και έκανε ένα υπέροχο set με την Yuja Wang στο πιάνο , στις σονάτες του Brahms – μία Editor’s Choice αυτό το μήνα. Βλέποντας τον όλο και περισσότερο με το δοξάρι στο χέρι, ο Καβάκος έχει κάνει μία τεράστια διαδρομή από τότε που κέρδισε το Gramophone Concerto Award το 1991 για το Sibelius Violin Concerto στην αυθεντική του εκδοχή για την BIS”.
 

Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει Καβάκο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 Οκτωβρίου, σε ένα υπέροχο κονσέρτο όπου παρουσίασε μια επιλογή από τις σονάτες του Brahms με την κλασική πιανίστα Yuja Wang.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο Kremlino
14.12.2016 10:37
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιστρέφει στον Πειραιά μαζί με την παρέα του για δύο εμφανίσεις στο Κρεμλίνο.
Αναστάσιος Ράμμος: Ο νέος νικητής του Jumping Fish
20.10.2016 10:03
Ο Αναστάσιος Ράμμος με το τραγούδι του "Όλα Τα Μυστικά", είναι ο νέος "Καλλιτέχνης του Τριμήνου" μέσα από το διαγωνισμό του JumpingFish.gr, το portal που αναλαμβάνει την ανάδειξη πραγματικά φρέσκων ταλέντων από την εγχώρια μουσική σκηνή!
Βραβεία Billboard 2016: Η Adele καλύτερη καλλιτέχνης
23.05.2016 17:22
Τα φετινά βραβεία Billboard απονεμήθηκαν στις 22 Μαΐου 2016 στο Λας Βέγκας, με την Adele να βάζει ακόμα ένα μουσικό βραβείο στο βιογραφικό της, καθώς αναδείχθηκε καλύτερη καλλιτέχνης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Justin Bieber ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος καλλιτέχνης.
Ο Λεωνίδας Καβάκος με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο Μέγαρο
05.05.2016 14:52
Ένας δεξιοτέχνης με σπάνια καλλιτεχνική ποιότητα και απαράμιλλη μουσικότητα που κρατά με την ίδια άνεση το δοξάρι του βιολιού αλλά και την μπαγκέτα του μαέστρου. Μια από τις διεθνώς αναγνωρισμένες ευρωπαϊκές ορχήστρες του 21ου αιώνα.
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ζωντανά στο Club του Σταυρού του Νότου
31.03.2016 14:09
Λίγο πριν την κυκλοφορία της καινούργιας δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο «Λίκνο» ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιστρέφει στην σκηνή του club του Σταυρού του Νότου για τέσσερις Πέμπτες στις 7, 14 και 21 Απριλίου και στις 5 Μαΐου 2016.