Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, φιλοξενεί σειρά εξειδικευμένων πρακτικών σεμιναρίων, που έχουν ως αντικείμενο την αισθητική της εικόνας και πώς αυτή εφαρμόζεται δημιουργικά στην κινηματογραφική ταινία, με εισηγητή τον Προκόπη Δάφνο.

Τα σεμινάρια θα γίνονται εκτός του ιδρύματος, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, μέρα και νύχτα όπου θα διδάσκονται οι τεχνικές των γυρισμάτων μιας ταινίας.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ή να γράφουν μικρά σενάρια και να δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους.

Θα διδάσκονται οι χρήσεις και τεχνικές όλων των διαφορετικών φωτισμών που απαιτούνται για τη δημιουργία ατμόσφαιρας και το στυλ μιας ταινίας. Η χρήση των φίλτρων και τα αποτελέσματά τους, η χρήση των φακών, των ζελατίνων και των διαφόρων αξεσουάρ που κρίνονται απαραίτητα για να “στηθεί” σωστά μια ταινία.

Θα διδάσκονται τη χρήση, τις τεχνικές και τα μυστικά της κάμερας, ώστε να μπορούν μετά να κάνουν τις δικές τους ταινίες. Μέσα από αυτά τα μοναδικά, πρωτότυπα και δημιουργικά σεμινάρια, ανοίγεται στους υποψήφιους ο κόσμος της εικόνας του κινηματογράφου και προσφέρεται η γνώση, η εμπειρία και η αισθητική, στοιχεία χρήσιμα για όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν και να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλη τη γκάμα των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος. Είναι πολύ χρήσιμα και στους απόφοιτους σχολών κινηματογράφου, που δεν διδάσκονται επαρκώς την πρακτική της φωτογραφίας, ή για όσους θέλουν να μάθουν πιο ουσιαστικά και εξειδικευμένα στοιχεία, χρήσιμα για τις ταινίες τους.

Εμπνευστής, δημιουργός και δάσκαλος είναι ο Προκόπης Δάφνος,  καταξιωμένος, έμπειρος και βραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας με μεγάλη γνώση και εμπειρία.

Μετά από 35 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον χώρο του επαγγελματικού κινηματογράφου, επιθυμώντας να μεταδώσει με την αστείρευτη αγάπη του, τις γνώσεις του στη διδασκαλία, επινόησε μια καινούργια και πρωτοπόρο μορφή μαθημάτων που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια στο New York College, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές του να βραβευτούν για τις διπλωματικές τους ταινίες που έστειλαν σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19:00 όπου θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων.