Το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά νέο πρόγραμμα Εναλλασσόμενης Θεματικής Παρουσίασης, με ξεναγήσεις κάθε Σάββατο, ξεκινώντας από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014.

Έχετε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα για τον αρχαίο κόσμο; Θα σας άρεσε να ανακαλύψετε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους θέασης των πανέμορφων αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου Ακρόπολης; Στο Μουσείο έχετε τη δυνατότητα να έρθετε μόνοι σας, με τους φίλους ή την ομάδα σας και να συμμετέχετε μαζί με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές κάθε Σάββατο, στη 1 μ.μ., σε μια διαφορετική κάθε φορά συζήτηση μέσα στις αίθουσες του Μουσείου. Οι παρουσιάσεις αυτής της χρονιάς έχουν σχεδιαστεί για να συμπεριλάβουν τις προτιμήσεις που μας δηλώσατε την περασμένη χρονιά.     

Επόμενη παρουσίαση: Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, 1 μ.μ.

Θεματική: Συναρμολογούμενη τέχνη

Η τρισδιάστατη τέχνη στην αρχαία Αθήνα δεν είναι αποκλειστικά μονοκόμματη ή από ένα μόνο υλικό, π.χ. λίθο, πηλό ή μέταλλο. Ποικιλία μελών του ίδιου ή διαφορετικών υλικών που δένονται μεταξύ τους σε ένα αρμονικό σύνολο χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή της σε ποικίλα μεγέθη και για διάφορες χρήσεις. Οι επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους- Φροντιστές για τους αρχαίους, μικρού και μεγάλου μεγέθους, αντιπροσώπους αυτής της τέχνης μέσα στο Μουσείο, όπως τα νευρόσπαστα, τα ξόανα, τα ακρόλιθα και τα χρυσελεφάντινα αγάλματα, καθώς και για τις διαφορετικές τους λειτουργίες στα πλαίσια ενός αρχαίου ιερού.

Διάρκεια: 50 λεπτά

Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση.

Κατόπιν συνεννόησης, οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα.

Η διάρκεια της δράσης διαφοροποιείται ανά πρόγραμμα.

Περίσσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/enallassomeni-thematiki-parousiasi