Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Live: Lower Cut @ Six D.O.G.S

Live: Lower Cut @ Six D.O.G.S

Lower Cut Album Presentation Live @ Six D.O.G.S

 

“Πριν πέντε χρόνια οι Lower Cut δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ιδέα” . Αυτά ήταν τα λόγια του μπασίστα των Lower Cut, Γιάννη Ευθυμίου, λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης του πρώτου full-lenght LP του συγκροτήματος , με τίτλο “Off My Head”, στο gig space του SIX D.O.G.S, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου. Μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα για την πενταμελή παρέα των Lower Cut με πολλή προσωπική δουλειά και με την ένταξή τους πριν από ένα χρόνο στο δυναμικό ενός εκ των πλέον δημιουργικών ελληνικών labels, της Puzzlemusik.


Από την Τάνια Σκραπαλιώρη

 

Ο άνθρωπος πίσω από την Puzzlemusik, ο Χρήστος Αλεξόπουλος, σημαντικός μουσικός και ο ίδιος, ανέλαβε, σε αυτή τη βραδιά γιορτής της πρώτης επίσημης κκλοφορίας μιας μπάντας που αποτέλεσε και προσωπική του επιλογή, και την ευθύνη του opening act, με ένα ημίωρο καθηλωτικό set, ηχητικών πειραματισμών με φόντο ένα συνοθύλευμα πλήκτρων και tapes.

 

Όταν ανέβηκαν στη σκηνή τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω, την αλματώδη εξέλιξη τους, τόσο μουσικά, όσο και σκηνικά, από την προηγούμενη εμφάνισή τους στο BIOS, οπότε και ανακοινώθηκε η συνεργασία τους με την Puzzlemusik. Με σημαία το πρώτο single μέσα απ’ το “Off My Head”, “(Some Random) Summer Rain”,  οι Lower Cut ξεδίπλωσαν όλιη τη δυναμική του δίσκου, μέσα από dream pop rock μελωδίες και συνθέσεις με δυνατές δόσεις shoegaze και post punk, ενώ από τις πολύ δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η εκτέλεση του θρυλικού “Transmission” των Joy Division, με τη φωνητική σύμπραξη του πρώην ιδρυτικού μέλους της μπάντας, Πάνο Γούνα.

 

Οι Lower Cut μπορεί να έχουν να ανταγωνιστούν τις δεκάδες indie μπάντες της ελληνικής σκηνής που κυκλοφορούν, ηχογραφούν, το προσπαθούν εκεί έξω, όμως είναι και οι ίδιοι μαχητές της μουσικής και επί σκηνής βγάζουν μια μεγάλη αγάπη γι αυτό που κάνουν κι έχουν να παρουσιάσουν. Τους αξίζει να ανακαλυφθούν από οποιονδήποτε τρέφει έστω και μια απλή συμπάθεια για την ανεξάρτητη, αγγλόφωνη, ελληνική σκηνή.

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.