Lower Cut Album Presentation Live @ Six D.O.G.S

“Πριν πέντε χρόνια οι Lower Cut δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ιδέα” . Αυτά ήταν τα λόγια του μπασίστα των Lower Cut, Γιάννη Ευθυμίου, λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης του πρώτου full-lenght LP του συγκροτήματος , με τίτλο “Off My Head”, στο gig space του SIX D.O.G.S, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου. Μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα για την πενταμελή παρέα των Lower Cut με πολλή προσωπική δουλειά και με την ένταξή τους πριν από ένα χρόνο στο δυναμικό ενός εκ των πλέον δημιουργικών ελληνικών labels, της Puzzlemusik.


Από την Τάνια Σκραπαλιώρη

Ο άνθρωπος πίσω από την Puzzlemusik, ο Χρήστος Αλεξόπουλος, σημαντικός μουσικός και ο ίδιος, ανέλαβε, σε αυτή τη βραδιά γιορτής της πρώτης επίσημης κκλοφορίας μιας μπάντας που αποτέλεσε και προσωπική του επιλογή, και την ευθύνη του opening act, με ένα ημίωρο καθηλωτικό set, ηχητικών πειραματισμών με φόντο ένα συνοθύλευμα πλήκτρων και tapes.

Όταν ανέβηκαν στη σκηνή τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω, την αλματώδη εξέλιξη τους, τόσο μουσικά, όσο και σκηνικά, από την προηγούμενη εμφάνισή τους στο BIOS, οπότε και ανακοινώθηκε η συνεργασία τους με την Puzzlemusik. Με σημαία το πρώτο single μέσα απ’ το “Off My Head”, “(Some Random) Summer Rain”,  οι Lower Cut ξεδίπλωσαν όλιη τη δυναμική του δίσκου, μέσα από dream pop rock μελωδίες και συνθέσεις με δυνατές δόσεις shoegaze και post punk, ενώ από τις πολύ δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η εκτέλεση του θρυλικού “Transmission” των Joy Division, με τη φωνητική σύμπραξη του πρώην ιδρυτικού μέλους της μπάντας, Πάνο Γούνα.

Οι Lower Cut μπορεί να έχουν να ανταγωνιστούν τις δεκάδες indie μπάντες της ελληνικής σκηνής που κυκλοφορούν, ηχογραφούν, το προσπαθούν εκεί έξω, όμως είναι και οι ίδιοι μαχητές της μουσικής και επί σκηνής βγάζουν μια μεγάλη αγάπη γι αυτό που κάνουν κι έχουν να παρουσιάσουν. Τους αξίζει να ανακαλυφθούν από οποιονδήποτε τρέφει έστω και μια απλή συμπάθεια για την ανεξάρτητη, αγγλόφωνη, ελληνική σκηνή.