Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το χρώμα της μνήμης

Το χρώμα της μνήμης
Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει αναδρομική έκθεση του εικαστικού Γιάννη Μιγάδη, μέσα από την οποία θα παρουσιαστεί ολόκληρό το φάσμα της δημιουργικής τους πορείας, με έμφαση σε τρεις βασικούς θεματικούς κύκλους.

Τους τρεις βασικούς θεματικούς κύκλους της ζωγραφικής του Μιγάδη αποτελούν πορτρέτα εμπνευσμένα κυρίως από παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα του ιδιωτικού χώρου και του μικρόκοσμου της καθημερινότητας και τοπία (αστικό και φυσικό περιβάλλον), τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της αναδρομικής αυτής έκθεσης.

Μεταξύ αυτών θα εκτεθούν πρώιμα έργα, σχέδια, καθώς και μακέτες σκηνικών και κοστουμιών για το θέατρο, τα οποία πλαισιώνουν τον κορμό της έκθεσης, μαζί με κείμενα του ίδιου του καλλιτέχνη που φωτίζουν από πολλές απόψεις την προσωπικότητά του και το έργο του.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς του, πλούσια εικονογράφηση και τεκμηρίωση.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Αφροδίτη Κούρια, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι του Σταμάτη Ζάννου, ο σχεδιασμός του καταλόγου του Χάρη Σπυρόπουλο και ο συντονισμός της έκθεσης της Ξένιας Πολίτου και της Μαρίας Σαρρή.

Σχετικές ειδήσεις
Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao, αναδρομική έκθεση της 'Οπυς Ζούνη στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 13:49
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη με τίτλο Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao,η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.
Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο: αναδρομική έκθεση του Γιώργου Ανεμογιάννη από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
21.11.2016 15:55
Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του.
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη με το βλέμμα της Εύας Νάθενα
12.04.2016 12:37
Το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της εικαστικού Εύας Νάθενα.
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.