Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Το χρώμα της μνήμης

Το χρώμα της μνήμης
Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει αναδρομική έκθεση του εικαστικού Γιάννη Μιγάδη, μέσα από την οποία θα παρουσιαστεί ολόκληρό το φάσμα της δημιουργικής τους πορείας, με έμφαση σε τρεις βασικούς θεματικούς κύκλους.

Τους τρεις βασικούς θεματικούς κύκλους της ζωγραφικής του Μιγάδη αποτελούν πορτρέτα εμπνευσμένα κυρίως από παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα του ιδιωτικού χώρου και του μικρόκοσμου της καθημερινότητας και τοπία (αστικό και φυσικό περιβάλλον), τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της αναδρομικής αυτής έκθεσης.

Μεταξύ αυτών θα εκτεθούν πρώιμα έργα, σχέδια, καθώς και μακέτες σκηνικών και κοστουμιών για το θέατρο, τα οποία πλαισιώνουν τον κορμό της έκθεσης, μαζί με κείμενα του ίδιου του καλλιτέχνη που φωτίζουν από πολλές απόψεις την προσωπικότητά του και το έργο του.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς του, πλούσια εικονογράφηση και τεκμηρίωση.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Αφροδίτη Κούρια, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι του Σταμάτη Ζάννου, ο σχεδιασμός του καταλόγου του Χάρη Σπυρόπουλο και ο συντονισμός της έκθεσης της Ξένιας Πολίτου και της Μαρίας Σαρρή.

Σχετικές ειδήσεις
Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao, αναδρομική έκθεση της 'Οπυς Ζούνη στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 13:49
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη με τίτλο Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao,η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.
Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο: αναδρομική έκθεση του Γιώργου Ανεμογιάννη από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
21.11.2016 15:55
Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του.
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.
Ιωάννης Μητράκας, ο Νεοβυζαντινός: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
16.02.2016 10:12
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Μητράκα μέσα στις αίθουσες της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής του, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2016.