Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Σύνδεσμος Χορού επιστρέφουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ένα νέο χορογραφικό εργαστήριο – πρόταση προς την ευρύτερη διαπολιτισμική κοινότητα της Αθήνας.

Με τίτλο “Χορεύοντας με τους άλλους”, το εργαστήριο έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής και ψυχικής σύνδεσης με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη, νέων από διαφορετικές εθνότητες που ζουν στην Ελλάδα. Μέσα από το χορό και τη διαδικασία δημιουργίας μίας χορογραφίας, το Εργαστήρι θέτει θέματα αμοιβαίας κατανόησης, συνεργασίας, δημιουργικότητας και πρωτοβουλίας.

Το Εργαστήρι πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης –  Εθνική Υπηρεσία και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της  Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού προσκαλούν τους νέους αλλά και γενικότερα  ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και ηλικιών που ζουν στην Ελλάδα, (μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά και προερχόμενους από Ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπως και Έλληνες) να πάρουν μέρος στη δημιουργία μιας παράστασης μέσα από τη διαδικασία του εργαστηρίου. Τους καλούν να γνωρίσουν την κίνηση και το σύγχρονο χορό,  αλλά πάνω από όλα μέσα από αυτή την καλλιτεχνική δράση να συμμετέχουν σε έναν ιδιότυπο διάλογο για την ταυτότητα και την κοινωνική συνείδηση, ξεπερνώντας τις όποιες εθνικές και γλωσσικές διαφορές.

Κατά τη διάρκεια και του φετινού  προγράμματος οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε 6 ομάδες, τις οποίες αναλαμβάνουν να χορογραφήσουν αντιστοίχως 6 διαφορετικοί χορογράφοι. Ο στόχος είναι, μέσα σε 9 ημέρες προβών, η κάθε ομάδα να συνθέσει μία χορογραφία ακολουθώντας τις οδηγίες του κάθε χορογράφου. Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες και οι χορογράφοι συναντιούνται επί σκηνής για να ενώσουν τις χορογραφίες που δημιούργησαν.

Το αποτέλεσμα του συλλογικού αυτού εργαστηρίου θα παρουσιαστεί σε  μία παράσταση ανοιχτή για το κοινό με τίτλο “Οne way Ticket” το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00, με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν οι χορογράφοι σύγχρονου χορού:

Κατερίνα Σκιαδά, Ομάδα Lemurius
Ίρις Κάραγιαν,  Ομάδα Ζήτα
Μαρία Κολιοπούλου,  Ομάδα Πρόσχημα
Τζένη Αργυρίου, Ομάδα Amorphy
Μαριέλα Νέστορα, Ομάδα YELP Danceco
Σταυρούλα Σιάμου

Πού απευθύνεται: Σε άτομα όλων των ηλικιών  (έφηβοι, νέοι, αλλά και όλες οι ηλικίες, από 6 μηνών με τη μαμά τους, παιδιά, ενήλικες, μεσήλικες αλλά και υπερήλικες, και  σε άτομα από διαφορετικές χώρες που ζουν στην Ελλάδα)

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο είναι Δωρεάν.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να δεσμευτούν ότι θα είναι διαθέσιμοι να παρακολουθήσουν και τις 9 πρόβες* και την παράσταση που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Νοεμβρίου 2014 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

*Η αίτηση συμμετοχής και το αναλυτικό πρόγραμμα προβών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΙΜΚ, www.mcf.gr

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.