Ο Άμλετ, το γνωστό έργο του Σαίξπηρ, έρχεται 400 χρόνια μετά στους κινηματογράφους, ως sequel, με μία άλλη πιο κωμική προσέγγιση, από τον Άντριου Φλέμινγκ και τον Παμ Μπράντι.

Πρόκειται για μία κωμωδία, που έκανε ήδη αίσθηση στο τελευταίο φεστιβάλ του Σάντανς, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Στιβ Κούγκαν (Μια Νύχτα στο Μουσείο) με τους παραγωγούς του Little Miss Sunshine και τον σεναριογράφο του South Park: Bigger, Longer and Uncut.

Η ταινία κινείται γύρω από τον Ντέινα, ο οποίος είναι ένας αποτυχημένος ηθοποιός που καταλήγει να διδάσκει υποκριτική σε μαθητές Λυκείου.

Η σύζυγός του τον μισεί, οι μαθητές του τον χλευάζουν και ο 13χρονος κριτικός της σχολικής εφημερίδας σχολιάζει αρνητικά κάθε θεατρική παραγωγή του.

Προκειμένου λοιπόν ο Ντέινα να κάνει την ανατροπή, να σώσει την καριέρα του αλλά και να εμπνεύσει τους μαθητές του, έχει τη φαεινή ιδέα να γράψει και να ανεβάσει ένα μιούζικαλ – σίκουελ του «Άμλετ», τελείως προσβλητικό και προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, μια εντελώς ανατρεπτική εκδοχή του σεξπηρικού έργου!

Η σκηνοθεσία είναι του Άντριου Φλέμινγκ, το σενάριο των Άντριου Φλέμινγκ και Παμ Μπράντι. Παίζουν οι ηθοποιοί Στιβ Κούγκαν, Κάθριν Κίνερ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Ελίζαμπεθ Σο.