Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο Public Συντάγματος

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος  στο Public Συντάγματος

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του δίσκου Λωτοφάγοι σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους του Χρήστου Παναγιωτόπουλου την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Public Café στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος.

 

Οι “Λωτοφάγοι”, σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Χρήστου Παναγιωτόπουλου αποτελούν δίσκο-σταθμό για τα ελληνικά μουσικά πράγματα. Είναι έργο βαθιά υπαρξιακό, έντονα πολιτικό, ανόθευτα ερωτικό και, για αυτό, αληθινά λαϊκό.

 

Η πορεία του λωτοφάγου Έλληνα, που χάνει τη μνήμη καθώς αφήνει τα πέτρινα χρόνια και οδεύει στον θρίαμβο, και από εκεί στην πτώση. Του καπετάνιου και λαθρεπιβάτη Έλληνα, του Ρομπέν των Θαλασσών. Του ανθρώπου που ζει με φόβους -περίστροφα, σαν αμαρτωλός άγγελος στον χορό των κολασμένων. Που σαλπάρει με το σαντορινιό φεγγάρι στην πλώρη και μ’ ένα δάκρυ κιμωλία, στα πανιά. Που ξυπνάει μια μεθυσμένη ανατολή, όμηρος μαζί κι απαγωγέας. Που ξεψυχά και αναγεννιέται σαν ρόδο αλεξανδρινό πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι και, τελικά, χάνεται φορτωμένος του χθες τις βαλίτσες. Οι δημιουργοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να συμπορευτούν με επτά κορυφαίους καλλιτέχνες .

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, η Φωτεινή Δάρρα , ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αφήνουν το αποτύπωμα μιας εποχής, μιας χώρας και ενός ολόκληρου κόσμου, που μπορεί να συμβιβάστηκε και να ξιπάστηκε, αλλά ξέρει ακόμη να αγωνίζεται, να ερωτεύεται και να δημιουργεί.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στις Συναντήσεις Με Μουσικούς στο cafe του ΙΑΝΟΥ
06.12.2016 16:35
Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, με τον γνωστό συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μια συζήτηση για την μουσική, την τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό.
Ο Ερωτικός Λόγος από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
03.10.2016 10:58
Ο «Ερωτικός Λόγος» του Γιώργου Σεφέρη γίνεται σημείο αναφοράς για το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποκαλύπτοντας έναν ποιητικό μουσικό κόσμο μέσα από τη δημιουργική φαντασία του.
Σε μια θερμή βραδιά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου και cd «Aνάσες»
07.06.2016 15:42
Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου και cd «Aνάσες» με στίχους του Κωνσταντίνου Στρατή, μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και του Θαλή Τριανταφύλλου.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».
Μετασχηματισμοί: Ο Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Τάσος Ρωσόπουλος στη Στέγη
07.03.2016 17:06
Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης , Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.