Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

René Marie Quartet live στο Half Note

René Marie Quartet live στο Half Note

H René Marie είναι μια ηφαιστειώδης τζαζ performer, η οποία έρχεται μαζί με το κουαρτέτο της στη σκηνή του Half Note Jazz Club για τρία δυνατά live, στις 31 Οκτωβρίου και 1 και 2 Νοεμβρίου 2014.


Η René Marie είναι μια από τις σπουδαιότερες και πλέον αντισυμβατικές τζαζ τραγουδίστριες του καιρού μας και ο περυσινός της δίσκος «I Wanna Be Evil (With Love to Eartha Kitt)» σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η απόλυτη εκφραστικότητα είναι το χαρακτηριστικό της René από τότε που με περισσή τόλμη αποφάσισε να αφοσιωθεί στη μουσική και το τραγούδι – πράγμα που έκανε μετά τα 40 της χρόνια! Ως τότε, ήταν αφοσιωμένη στην οικογένειά της και στα παιδιά σε ένα πολύ συντηρητικό περιβάλλον , όμως το μεγάλο της πάθος ήταν το τραγούδι. (Αντιδρώντας σε κάποιο «τελεσίγραφο» να εγκαταλείψει το τραγούδι ή το σπίτι (!) και έχοντας ήδη τα παιδιά της σε ηλικία κολλεγίου, η απόφαση ήταν περισσότερο από εύκολη για την καλλιτεχνικά ανήσυχη René και το τραγούδι την κέρδισε ολοκληρωτικά).


Προικισμένη με τρομερή φωνητική έκταση και εξαιρετικό χρώμα, η René Marie ακολουθεί τον δρόμο όλων των μεγάλων γυναικείων τζαζ φωνών όπως της Ella Fitzgerald ή της Betty Carter με πολλά στοιχεία της Teri Thornton, κρατώντας πάντως τη δική της ξεχωριστή ποιότητα στην ερμηνεία των jazz classics και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Αρχίζοντας την καριέρα της, στο δεύτερο μισό των ‘90’s, η Marie έδωσε στο δισκογραφικό της ντεμπούτο τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αναγέννηση» κι έκτοτε άρχισε να δίνει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα μέσα από δίσκους που αγκαλιάζουν όλο το εύρος της τζαζ αλλά και με σταθερή προσήλωση στην παρουσίαση και της original δουλειάς της. Έτσι, η René Marie σμιλεύτηκε ως μια από τις πιο πολύτιμες ερμηνεύτριες του κλασικού τζαζ ρεπερτορίου μέσα στο νέο αιώνα και αυτό αποδεικνύει κάθε φορά που κάνει live ή μας δίνει ένα νέο δίσκο όπως το πρόσφατο και τολμηρό αφιέρωμά της στην μοναδική Eartha Kitt.


Η René Marie, μια από τις εκφραστικότερες τζαζ τραγουδίστριες σήμερα, ακολουθεί την παράδοση των μεγάλων γυναικείων φωνών της τζαζ και ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο τραγούδια με blue felling, originals αλλά και standards και φυσικά κομμάτια από το δίσκο ωδή στις πασίγνωστες επιτυχίες της Eartha Kitt. Με το υπέροχο τρίο της ξανασυναντά από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014 το Αθηναϊκό κοινό μετά από 8 χρόνια, στη σκηνή του Half Note Jazz Club.


René Marie – φωνητικά
Kevin Balesπιάνο
Elias Bailey – κοντραμπάσο
Quentin Baxter – τύμπανα

Επιμέλεια κειμένων: Γιώργος Χαρωνίτης

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικά φεγγάρια με τον Γιώργο Κατσαρό στο Half Note
18.11.2015 17:09
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εμφάνισή του στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, έρχεται στο Half Note.
Φάσμα Ασμάτων από τον Στέφανο Κορκολή στο Half Note Jazz Club
13.11.2015 15:02
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Half Note, με την γνωστή μαγευτική δύναμή του, έτσι όπως αυτή αναδύεται από τα πλήκτρα του πιάνου.
Στιγμές με τον Μίμη Πλέσσα και τον Δάκη στο Half Note
06.11.2015 13:49
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία των εμφανίσεών τους στη λίμνη Βουλιαγμένης και στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Μίμης Πλέσσας και ο Δάκης έρχονται στο Half Note.
Gary Bartz Quartet live στο Half Note
04.11.2015 16:26
Ο Gary Bartz και το κουαρτέτο του στο πλαίσιο της επετειακής 75ης περιοδείας τους θα βρεθούν για λίγες εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.
Οι Electrocutango με τους Raquel Greenberg και Ramiro Izurieta στο Half Note
02.11.2015 15:14
Οι Electrocutango έρχονται στο Half Note από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2015 για να μας παρασύρουν σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια!