Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής, Σωματικής & Φωνητικής Έκφρασης στο Ωδείο Αθηνών

Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής, Σωματικής & Φωνητικής Έκφρασης στο Ωδείο Αθηνών

Το Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής, Σωματικής & Φωνητικής Έκφρασης απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς, μουσικούς, vocalists και Performers που θέλουν να αναπτύξουν και να εξελίξουν τα εκφραστικά τους μέσα, με αφετηρία τις τεχνικές του Νέου Μουσικού Θεάτρου, και θα διεξαχθεί για 4 Κυριακές του Νοεμβρίου 2014 στο Ωδείο Αθηνών.

 

Ξεκινώντας με την ανάλυση και την διερεύνηση των συστατικών στοιχείων μίας παράστασης/performance -τόσο από την πλευρά του «εκτελεστή» όσο και του δημιουργού- οι παράμετροι αυτές θα δουλευτούν αρχικά απομονωμένα και ανεξάρτητα και στην συνέχεια σε διάφορους, κάποτε αντισυμβατικούς συνδυασμούς.

 

Αν και ο βασικός κορμός του εργαστηρίου βασίζεται στο βίωμα και την σωματικοποίηση των τεχνικών αυτών, κατά διαστήματα θα πραγματοποιούνται και συναντήσεις αφιερωμένες στην θεωρητική υποστήριξη της εργασίας αυτής.

 

Παρόλο που η έμφαση θα δοθεί στο νέο μουσικό θέατρο και performance, οι περισσότερες τεχνικές που θα διδαχθούν είναι χρήσιμες και αξιοποιήσιμες από όλους τους ηθοποιούς/performers.

 

Το εργαστήριο είναι δομημένο σε επάλληλους αυτοτελείς κύκλους διάρκειας 4 συναντήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν κάποιους από αυτούς.

 

Φιλοδοξούμε να παρουσιάζουμε σε τακτά διαστήματα τα μέχρι ώρας αποτελέσματα του Εργαστηρίου στο κοινό, για την in vivo κρίση και αποτίμηση τους.

 

Στους σκοπούς του Εργαστηρίου περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ενός πυρήνα εξειδικευμένων Performers για την παραγωγή και παρουσίαση επαγγελματικών παραστάσεων.

 

Θεματικές Ενότητες:

-Χρονική και Χωρική ευαισθητοποίηση

-Τεχνικές αναπνοής

-Ενεργοποίηση ηχείων του σώματος

-Ήχοι και Θόρυβοι με το σώμα και την φωνή

-Φωνητική ποίηση

-Ρυθμολογία και ρυθμική δόμηση

-Συγχρονισμός και Επαλληλία

-Ενεργή Ακρόαση

-Παραμετροποίηση του υλικού

-Τεχνικές Δομημένου αυτοσχεδιασμού

-Ατομικές και Ομαδικές Εφαρμογές

-Ανάλυση, Διδασκαλία και Εκτέλεση επιλεγμένων έργων του Ρεπερτορίου

 

Oργανώνει, Επιμελείται και Διδάσκει, ο Ανάργυρος Δενιόζος

Συμμετέχει,  η Δέσποινα Παπαχριστοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Βιωματικές Μουσικές Δράσεις: νέο εργαστήριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
05.01.2017 17:26
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό της «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας» στο πλαίσιο της συμβολής της στη δια βίου μάθηση.
Εργαστήριο με τον Dennis Reid στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 14:57
Στο πλαίσιο των Παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν εργαστήριο με τον Denis Reid, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
Νέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
31.05.2016 13:39
Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να προσδιορίσει εκ νέου τη σχέση των υπαίθριων χώρων του με το παραλιακό μέτωπο και τον ιστό της πόλης, φιλοξενεί και διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής χρήσης.
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.