Από της εκδόσεις Μεταίχμιο και τη σειρά Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Η μητριά με τη χρυσή καρδιά της Ελένης Σβορώνου σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Μια ηρωίδα εντυπωσιακή, η μητριά, έχει σε αυτή τη Μικρή Καληνύχτα πραγματικά χρυσή καρδιά. Και καταφέρνει να προσεγγίσει το θετό της παιδάκι με τρόπο που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα, όχι μόνο των παραμυθιών, αλλά και τα σημερινά, που εξακολουθούν να είναι πολλά και δυστυχώς υπαρκτά.

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η Ελένη Σβορώνου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Εργάζεται ως υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Γράφει βιβλία για παιδιά και νέους. Βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί τρεις φορές σε βραχείες λίστες βραβείων (στα Κρατικά Βραβεία λογοτεχνίας και του περιοδικού Διαβάζω) ενώ μυθιστόρημά της απέσπασε εύφημο μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Αρθρογραφεί στους Ερευνητές, εφημερίδα για παιδιά, συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες και συνεργάζεται με τον Αναγνώστη (anagnostis.gr) στη στήλη της κριτικής παιδικών βιβλίων. Έχει ασχοληθεί, επίσης, με τον οικοτουρισμό και τις συμμετοχικές διαδικασίες κι έχει γράψει σχετικά άρθρα και μελέτες.

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική και αποφοίτησε με άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου. Εργάζεται ως εικονογράφος από το 2007. Το 2009 απέσπασε Βραβείο ΕΒΓΕ Γενικής Εικονογράφησης και το 2010 το Βραβείο Εικονογράφησης ΙΒΒΥ για το βιβλίο Η περιπέτεια των 4 εποχών.