Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μάσκα, από την ομάδα Seli Kanou, στο Faust

Μάσκα, από την ομάδα Seli Kanou, στο Faust

Η Ομάδα Seli Kanou παρουσιάζει στο Faust την μουσικοχορευτική παράσταση Μάσκα, για μία βραδιά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.


Τι είναι η μάσκα;
Εγώ ζωντανεύω τη μάσκα ή εκείνη εμένα;
Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα;
Και όταν πέφτει η μάσκα; Είμαι εγώ ή....;


Η Ομάδα SELI KANOU ιδρύθηκε το 2004 με στόχο τη μελέτη και διάδοση της κουλτούρας της Δυτικής Αφρικής αλλά και την ανθρωπιστική της υποστήριξη, και αποτελείται από καλλιτέχνες που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν δίνοντας μια όμορφη γεύση από αυτή την παράδοση.


Καλλιτεχνική επιμέλεια - χορογραφίες: Άννα Καραμήτσου

Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Παπαδόπουλος


Συμμετέχουν: 
Άννα Καραμήτσου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Αγγελική Νικολάρη, Αγγελική Λουκαϊδη, Ελένη Ζιαζοπούλου, Νατάσα Παυλάτου, Σίσσυ Πιντέλα, Σταύρος Μαρκαντώνης, Χάρις Κοκκίνη, Χριστίνα Χατζηπαντελή


Ο αφρικάνικος χορός και η μουσική , όπως και όλοι οι παραδοσιακοί χοροί και μουσικές βασίζονται στην έκφραση της επικοινωνίας των ανθρώπων με την φύση και γενικότερα των ανθρώπων μεταξύ τους και έχουν τη δύναμη να ξυπνούν αρχέγονα συναισθήματα και μνήμες παρασύροντας το θεατή σε ένα ταξίδι πολυρρυθμίας, τελετουργίας, απελευθέρωσης, χαράς και ευχάριστης διάθεσης δημιουργώντας μια εκστατική ατμόσφαιρα γιορτής.


Το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό στην Ελλάδα και, όντας πλούσιο και εξωτικό είναι συνάμα απλό και οργανικό, ώστε αγγίζει ανθρώπους κάθε ηλικίας προκαλώντας τους ευεξία, σύνδεση με το ρυθμό και τη μουσική και διάθεση για χορό.


Seli Kanou στα bambara, τη βασική διάλεκτο του Μάλι, σημαίνει Γιορτή Αγάπης.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική και Χορός στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
08.02.2017 12:46
Με μουσικοχορευτική διάθεση υποδέχεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέσα από τους ηλεκτρονικούς ήχους του Ελληνοϊορδανού Tareq και δύο χορευτικά εργαστήρια, για παραδοσιακούς και ballroom χορούς.
Ropegasms: Cellobaku live στο Faust
18.11.2016 12:14
Μετά την πρώτη επιτυχημένη βραδιά του φετινού Οκτωβρίου, το FAUST και η ομάδα Rope Studies ανανεώνουν, από κοινού, το ραντεβού τους για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με ανανεωμένο δυναμικό.
Εορταστικός Νοέμβριος στο Faust!
27.10.2016 11:54
Ο Νοέμβριος είναι μήνας γιορτής για το FAUST, καθώς κλείνει 5 χρόνια λειτουργίας! Ετοιμάζει, λοιπόν, ένα τετραήμερο πάρτυ (10-13 Νοεμβρίου) γεμάτο μουσικές και γευστικές εκπλήξεις, αλλά και ξεχωριστές εκδηλώσεις θεάτρου και μουσικής!
Οι LiE με νέο υλικό στο Faust
18.10.2016 12:42
Οι LiE, στο πρώτο live του χειμώνα, θα παρουσιάσουν στο Faust, ένα ξεχωριστό show με καινούργιο υλικό και ανανεωμένη διάθεση.
Σεπτέμβριος 2016 στο Faust
06.09.2016 15:26
Το Faust επιστρέφει και ξεκινάει τη νέα σεζόν με γεμάτες μπαταρίες και πολύ ανεβασμένη διάθεση! Στις 8 Σεπτεμβρίου ανοίγουμε ξανά τις πόρτες του Faust και υποδεχόμαστε παλιούς και νέους φίλους και φίλες με ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα, νέες συνεργασίες και μία παράσταση από την ομάδα Μπελ-Επόκ γεμάτη έρωτα και πάθη.