Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Μάσκα, από την ομάδα Seli Kanou, στο Faust

Μάσκα, από την ομάδα Seli Kanou, στο Faust

Η Ομάδα Seli Kanou παρουσιάζει στο Faust την μουσικοχορευτική παράσταση Μάσκα, για μία βραδιά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.


Τι είναι η μάσκα;
Εγώ ζωντανεύω τη μάσκα ή εκείνη εμένα;
Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα;
Και όταν πέφτει η μάσκα; Είμαι εγώ ή....;


Η Ομάδα SELI KANOU ιδρύθηκε το 2004 με στόχο τη μελέτη και διάδοση της κουλτούρας της Δυτικής Αφρικής αλλά και την ανθρωπιστική της υποστήριξη, και αποτελείται από καλλιτέχνες που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν δίνοντας μια όμορφη γεύση από αυτή την παράδοση.


Καλλιτεχνική επιμέλεια - χορογραφίες: Άννα Καραμήτσου

Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Παπαδόπουλος


Συμμετέχουν: 
Άννα Καραμήτσου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Αγγελική Νικολάρη, Αγγελική Λουκαϊδη, Ελένη Ζιαζοπούλου, Νατάσα Παυλάτου, Σίσσυ Πιντέλα, Σταύρος Μαρκαντώνης, Χάρις Κοκκίνη, Χριστίνα Χατζηπαντελή


Ο αφρικάνικος χορός και η μουσική , όπως και όλοι οι παραδοσιακοί χοροί και μουσικές βασίζονται στην έκφραση της επικοινωνίας των ανθρώπων με την φύση και γενικότερα των ανθρώπων μεταξύ τους και έχουν τη δύναμη να ξυπνούν αρχέγονα συναισθήματα και μνήμες παρασύροντας το θεατή σε ένα ταξίδι πολυρρυθμίας, τελετουργίας, απελευθέρωσης, χαράς και ευχάριστης διάθεσης δημιουργώντας μια εκστατική ατμόσφαιρα γιορτής.


Το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό στην Ελλάδα και, όντας πλούσιο και εξωτικό είναι συνάμα απλό και οργανικό, ώστε αγγίζει ανθρώπους κάθε ηλικίας προκαλώντας τους ευεξία, σύνδεση με το ρυθμό και τη μουσική και διάθεση για χορό.


Seli Kanou στα bambara, τη βασική διάλεκτο του Μάλι, σημαίνει Γιορτή Αγάπης.

Σχετικές ειδήσεις
Η Pavlina Styl live στο Faust
21.10.2016 12:56
Η περφόρμερ Pavlina Styl επιστρέφει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στην μουσική σκηνή του Faust με την παράσταση ‘Les demoiselles d’ Avignon’.
Οι LiE με νέο υλικό στο Faust
18.10.2016 12:42
Οι LiE, στο πρώτο live του χειμώνα, θα παρουσιάσουν στο Faust, ένα ξεχωριστό show με καινούργιο υλικό και ανανεωμένη διάθεση.
Σεπτέμβριος 2016 στο Faust
06.09.2016 15:26
Το Faust επιστρέφει και ξεκινάει τη νέα σεζόν με γεμάτες μπαταρίες και πολύ ανεβασμένη διάθεση! Στις 8 Σεπτεμβρίου ανοίγουμε ξανά τις πόρτες του Faust και υποδεχόμαστε παλιούς και νέους φίλους και φίλες με ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα, νέες συνεργασίες και μία παράσταση από την ομάδα Μπελ-Επόκ γεμάτη έρωτα και πάθη.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Gazi Live
03.02.2016 12:10
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι εδώ! Στο Γκάζι Live σε μια σπάνια μουσική συνύπαρξη. Για ένα βράδυ μόνο… Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, με ιστορίες του ”Rock της Δυτικής Όχθης”, σε μία ξεχωριστή και μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη εναλλαγές και εκπλήξεις. Καλεσμένοι του δύο απ’ τα σημαντικότερα συγκροτήματα της μεγάλης μουσικής οικογένειας που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οι Μπλε και οι Εκείνος & Εκείνος.
Οι Ex-Girlfriend's Perfume για ένα live στο Faust
01.02.2016 11:07
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου οι Ex-Girlfriend's Perfume φιλοξενούνται για δεύτερη φορά στη γεμάτη μυστήριο σκηνή του Faust, με groovy διάθεση, ατμόσφαιρα και funky ρυθμούς!