Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκες: Έκθεση του Κώστα Καρακίτσου στη Myrό Gallery

Γυναίκες: Έκθεση του Κώστα Καρακίτσου στη Myrό Gallery

Με ιδιαίτερη χαρά, η Myrό Gallery παρουσιάζει έκθεση με γλυπτά του γνωστού κεραμίστα Κώστα Καρακίτσου στον χώρο της Myrό Κόγχη, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Η έκθεση θα αποτελείται από γλυπτά που θα ξεκινούν από φυσικό μέγεθος ανθρώπου, και θα καταλήγουν σε μικρότερα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση της νέας σειράς του καλλιτέχνη "Γυναίκες". Τα γλυπτά της σειράς είναι φτιαγμένα από κεραμικό πηλό, ο οποίος έχει διέλθει ειδική επεξεργασία (σε μεγάλο βαθμό δικής του επινόησης) ώστε το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και μεγάλης σκληρότητας. Τα γλυπτά είναι φτιαγμένα ώστε να μπορούν να παραμείνουν ακόμα και σε εξωτερικό χώρο αναλλοίωτα.

 

"Δουλεύω τον πηλό με μικτές τεχνικές. Συναρμολόγηση φύλλων πηλού, λωρίδες μακαρόνι  κομμάτια από πηλό και με αυτοσχεδιασμούς οι οποίοι φυσικά ευνοούν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια οι φόρμες χρωματίζονται με οξείδια  πυροχρώματα και υαλώματα για να ψηθούν σε καμίνι υψηλών θερμοκρασιών 1260 βαθμοί C. (Τα κεραμικά είναι κατάλληλα και για εξωτερικό χώρο αφού η υψηλή θερμοκρασία μεταλλάζει τον πηλό σε ένα σκληρό υλικό το οποίο δεν έχει καμία απορροφητικότητα και είναι σχεδόν αδύνατο να τρυπηθεί με εργαλείο).  Η τελευταία μου δουλειά  είναι μια προσπάθεια να αποδώσω την σημαντική θέση της γυναίκας στον κόσμο μου. Χρησιμοποιώ 3 στοιχεία  τα οποία νομίζω ότι καταγράφουν την σημαντική της θέση. Το καπέλο (δείγμα εξουσίας και δύναμης) , τα αντικείμενα που κρατάει και μας προσφέρει.( προσφορά, όνειρα, έρωτες, ταξίδι, η αντικείμενα συμβολικά, ρόδι μήλο, κύκνος, λουλούδι) ,και ο πλούσιος ενδυματολογικός χρωματισμός (η αέναη ανάγκη της να δημιουργεί περιβάλλοντα γεμάτα χρώμα.) Οι κοινωνίες μας θα ήταν μονόχρωμες εν τη απουσία της.", σημειώνει ο κ. Καρακίτσος σε ένα statement σχετικό με την σειρά.

 

Βιογραφικό:

Ο Κώστας Καρακίτσος γεννήθηκε το 1956 στην Καβάλα. Την περίοδο 1984-1986 παρακολούθησε μαθήματα στο εργαστήριο Κεραμικής – Γλυπτικής  της Γεωργίας Γαληνού στις Σέρρες, ενώ από το 1985  λειτουργεί το δικό του εργαστήριο Κεραμικής στην Καβάλα. Από το 1989 μέχρι σήμερα έχει εκθέσει την δουλειά του σε 9 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε 14 διεθνή συμπόσια κεραμικής. Από το 2009 οργανώνει ο ίδιος το Συμπόσιο Κεραμικής με διακριτικό τίτλο “Με χώμα και νερό” στην Αβραμηλιά Καβάλας σε ετήσια βάση. Είναι μέλος του " Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος", ενώ ως καλλιτέχνης περιλαμβάνεται στον διεθνή κατάλογο “500 figures in clay – Ceramic Artists celebrate the Human Form” στον τόμο του 2004. 

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής στο Beautyworld Mykonos σε συνεργασία με το Myrό Antiques House
21.07.2016 16:53
Από το καλοκαίρι του 2016 ο όμιλος του Myrό Antiques House εγκαινιάζει την συνεργασία του με το Beautyworld Mykonos by Despina Gavala, έναν χώρο υψηλής αισθητικής που συνδυάζει μια αξέχαστη εμπειρία ανανεώνοντας το σώμα και το πνεύμα, στην χώρα της Μυκόνου.
Crossing Borders - Becoming European: Εγκατάσταση της Ελενας Εφέογλου στην Myrό Gallery
24.05.2016 14:27
Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Έλενας Εφέολγου με τίτλο "Crossing Borders - Becoming European", από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.