Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Open Gallery #4 στο το πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία

Open Gallery #4 στο το πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, το Studio 4 παρουσιάζει την τέταρτη σε σειρά δράση του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή και Ηλία Χατζηχριστοδούλου, σε συνεργασία με το Cutty Sark.


Το πρόγραμμα Οpen Gallery, αποσκοπεί στην αρμονική ένταξη της δημόσιας τέχνης στο πολεοδομικό περιβάλλον , στην δημιουργία κοινωνικού οφέλους, στην αναβάθμιση των κτηρίων και, συνάμα, του αστικού τοπίου και στην συντήρηση των νέων ή των υφιστάμενων τοιχογραφιών, oι οποίες –για πρακτικούς κυρίως λόγους– είναι αναντικατάστατες.


Το Cutty Sark, με το πνεύμα περιπέτειας και ανακάλυψης που ανέκαθεν το χαρακτηρίζει, εμπνέει τον καλλιτέχνη SNRS στο πλαίσιο της δράσης Open Gallery #4, ο οποίος δημιουργεί μια τοιχογραφία, με αναφορά στην αστική κουλτούρα.  


H υλοποίηση της δράσης Open Gallery #4 θα ξεκινήσει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, και είναι ανοιχτή προς το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη δημιουργία της τοιχογραφίας με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη, μεταξύ των ωρών 16.30 – 18.30.


Η ενέργεια πραγματοποιείται σε απόσταση αναπνοής από τα σημεία διεξαγωγής του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, και κυριολεκτικά, "εντός" της νυχτερινής ζώνης του ιστορικού κέντρου.

 

Παράλληλα, οι πρώτοι 30 συμμετέχοντες στην υλοποίηση της τοιχογραφίας, θα λάβουν πρωτότυπα σχέδια του SNRS, τα οποία θα δημιουργεί εκείνη τη στιγμή, ενώ όλη η δράση θα βιντεοσκοπηθεί με την τεχνική timelapse, για αυτό και ενημερώνουμε πως οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδoο (18ο) έτος της ηλικίας τους.

 

Το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης υλοποιείται από το Studio 4 με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Ρομάντσο, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Ο Πρόσφυγας, ομαδική έκθεση στη Gallery ArtΠρίσμα
06.12.2016 14:40
Η Gallery ArtΠρίσμα, στον Πειραιά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και με την υποστήριξη του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ''Ο Πρόσφυγας''.
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
10.11.2016 17:06
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
Two voices: Past and Present: Έκθεση με έργα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery
04.08.2016 13:55
Το Cronwell Resort Sermilia σε συνεργασία με την MaLou Art Consultig@Gallery οργανώνει την έκθεση ‘’Two voices: Past and Present’’ με έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων ζωγράφων του 20ου και 21ου αιώνα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.