Από τις 21 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη της cheapart, η Ανοιχτή Αγορά της Κυψέλης, θα φιλοξενήσει την έκθεση αυτό-πορτραίτων Situationist Self Portriats.

Πρόκειται για μια σειρά από προσαρμογές αυτο-πορτραίτων που δημιουργήθηκαν σαν προσωπική συλλογή της εικαστικής επιμελήτριας Iris de Ath απο το 1984 σε διαφορετικά καλλιτεχνικά δρώμενα, και που πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2009.

Η συμμετοχή της ίδιας βασίζεται στην καταστασιακή επιλογή τους – ως επιμελήτρια – αλλά και διαμόρφωσή τους μέσα από το interaction της ίδιας με τους δημιουργούς τους ως performer.

Για την παρουσίαση τους τα έργα, στα πλαίσια των εικαστικών δρώμενων στην Κεντρική Αγορά της Κυψέλης, έχουν συν-επιλεχθεί με τον επιμελητή των εκδηλώσεων και καλλιτέχνη Δημήτρη Χαλάτση και προσαρμοστεί από την ίδια ειδικά για τους χώρους της Αγοράς.

Κάθε δωμάτιο θα φιλοξενεί ένα μοναδικό σε ύφος και περιεχόμενο αυτο-πορτραίτο παρουσιάζοντας προσαρμογές από έργα των: Κωνσταντίνου Γαζετόπουλου (σκηνοθέτης), Misia Gobeska (fashion designer), Tacita Dean (fine artist) Ian Geraghty (art writer), Dave McCairley (photo-journalist), Ian Pearson (art photo-journalist), Gilda Wiliams (art editor), Leandros (σκιτσογράφος), Steven Makris (art collector), Βαγγέλη Μασιά (φωτογράφος), Κατερίνας Βαλαωρίτη (ζωγράφος / ποιήτρια), Ρεγγίνα Αλιβιζάτου (art activist) και άλλων ανώνυμων πλην σημαντικών συντελεστών.