Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Καταστασιακά αυτό-πορτραίτα

Καταστασιακά αυτό-πορτραίτα
Από τις 21 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη της cheapart, η Ανοιχτή Αγορά της Κυψέλης, θα φιλοξενήσει την έκθεση αυτό-πορτραίτων Situationist Self Portriats.

Πρόκειται για μια σειρά από προσαρμογές αυτο-πορτραίτων που δημιουργήθηκαν σαν προσωπική συλλογή της εικαστικής επιμελήτριας Iris de Ath απο το 1984 σε διαφορετικά καλλιτεχνικά δρώμενα, και που πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2009.

Η συμμετοχή της ίδιας βασίζεται στην καταστασιακή επιλογή τους – ως επιμελήτρια – αλλά και διαμόρφωσή τους μέσα από το interaction της ίδιας με τους δημιουργούς τους ως performer.

Για την παρουσίαση τους τα έργα, στα πλαίσια των εικαστικών δρώμενων στην Κεντρική Αγορά της Κυψέλης, έχουν συν-επιλεχθεί με τον επιμελητή των εκδηλώσεων και καλλιτέχνη Δημήτρη Χαλάτση και προσαρμοστεί από την ίδια ειδικά για τους χώρους της Αγοράς.

Κάθε δωμάτιο θα φιλοξενεί ένα μοναδικό σε ύφος και περιεχόμενο αυτο-πορτραίτο παρουσιάζοντας προσαρμογές από έργα των: Κωνσταντίνου Γαζετόπουλου (σκηνοθέτης), Misia Gobeska (fashion designer), Tacita Dean (fine artist) Ian Geraghty (art writer), Dave McCairley (photo-journalist), Ian Pearson (art photo-journalist), Gilda Wiliams (art editor), Leandros (σκιτσογράφος), Steven Makris (art collector), Βαγγέλη Μασιά (φωτογράφος), Κατερίνας Βαλαωρίτη (ζωγράφος / ποιήτρια), Ρεγγίνα Αλιβιζάτου (art activist) και άλλων ανώνυμων πλην σημαντικών συντελεστών.

Σχετικές ειδήσεις
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*: ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.10.2016 16:43
Η Cheapart εγκαινιάζει στις 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*.
Ασημαντότητες: ομαδική έκθεση στην Cheapart
30.09.2016 16:57
Η Cheapart εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση με τίτλο Ασημαντότητες.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.